DYP 'çatı'ya desteğini çekti

DYP 'çatı'ya desteğini çekti

Doğru Yol Partisin'den (DYP), CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğin çekildiği, yarınki ortak basın toplantısına partiden katılım olmayacağı bildirildi.

DESTEK VERİLECEĞİNİN SÖYLENDİĞİ HATIRLATILDI

DYP'nin yazılı açıklamasında, daha önce, CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanı seçimi için "Çatı aday" gösterilen İhsanoğlu'nun desteklendiğinin açıklandığı, yarın 6 parti genel başkanının katılımıyla ortak deklarasyonun açıklanacağı toplantıda Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz'ün de bulunacağının kamuoyuna duyurulduğu anımsatıldı.

"DEMOKRAT PARTİ'NİN İSTEĞİ İLE YAPILAN ETİK DEĞİL"

Bu akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın Özaçıkgöz'ü telefonla arayarak önce "toplantının iptal edildiğini", sonra da "Demokrat Parti'nin, DYP'nin çağrılmasından rahatsız olduğunu" dile getirdiği öne sürülen açıklamada, şunlara yer verildi:

"6 partinin ortak adayı olarak basına lanse edilen ancak DP'nin istememesi üzerine sonradan değişiklik yapılmasını siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz. En azından demokratik olarak 6 partinin görüşünün alınarak tek bir partiye tahakkümünün olmaması gerekmekteydi.

"ÇATI ADAYA DESTEK VERMEYECEĞİZ"

Partimize ve kamuoyumuza yapılan bu yakışıksız hareket sebebiyle çatı aday Sayın İhsanoğlu'na desteğimizi çektiğimizi, yarınki ortak basın toplantısına katılmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurur, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'nin gösterdikleri nezaketten dolayı kendilerine teşekkür ederiz."