Ebola'ya çare bulunuyor mu?

Ebola'ya çare bulunuyor mu?

"Vesti v Subbotu" televizyon programına katılan Bakan, bir aşının Ebola virüsü kültüründen üretildiğini, diğer ikisinin ise gen mühendisliği teknolojisi sayesinde üretildiğini kaydetti. Skvortsova, bu aşıların önümüzdeki 6 ay boyunca gereken denetlemelerden geçeceğini ifade etti.

Skvortsova yaptığı açıklamalarda, "Ayrıca, Rus bilim adamları Ebola hastalığında başarıyla kullanılabilecek virüse karşı ilaç geliştirdiler. Buna rağmen dünyanın hiçbir ülkesinde Ebola virüsüne karşı özel tedavi mevcut değildir. Hastalara sadece hayatını tehlikeye sokan semptomlarla mücadele etmede yardım ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan sözlerine şöyle devam etti:
"Şu anda Rusya Federasyonu sınırları içerisinde bulunan vatandaşların Ebola'dan korkmalarına gerek yok. Ülkemizde bu hastalık tespit edilirse bilin ki virüs dışarıdan gelmiştir. Zaten bu da çok düşük ihtimal. Mayıs ayından itibaren Ebola virüsünün Rusya'ya girmemesi için farklı adımlar atıldı. Bir ayda 7,5 bin uçak kontrol ediliyor, havalimanlarında 1,5 milyona yakın insan kontrolden geçiyor. Özellikle Batı Afrika'dan gelenlere büyük önem veriyoruz."