EDİRNE’DE SEL SULARININ DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

EDİRNE’DE SEL SULARININ DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

Bulgaristan’da bulunan baraj kapaklarının açılmasının ardından Meriç ve Tunca Nehirlerinin debileri artmaya devam ediyor. Saniyede 2 bin 12 metreküp akan nehir suları hızla çevreye yayılırken, bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor. Suların gece saat 00.00’a kadar artması beklenirken, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada, can ve mal emniyetinin tam anlamıyla sağlandığını belirtti.
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Vali Şahin, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Trafiğe kapanan Tunca köprüsünde Afad ekiplerinden bilgiler alan Vali Şahin çalışmaların yarın sabah itibari ile tam olarak başlayacağını ifade etti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada, "Dün öğlenden sonra başlayan kar ve yağmur suları ile Bulgaristan’dan ve Yunanistan’dan gelen ve ilimizde birleşen Meriç ile Tunca nehirlerinin suları oldukça artmış durumdadır. Şuana kadar bizim bildiğimiz bin 800 metreküpü geçmezken 2 bin 12 metreküpü bulmaktadır. Saat 12’ye kadar daha da artması bekleniyor. Bunun için gerekli çalışmalarımız tamamlanmıştır. Afad ekiplerinin talebi ile gelen iki askeri helikopter şuanda gece dahil nakliye ve tahliye işlemleri yapmaktadır. Bunun yanında bir saat kadar önce Yunanistan’dan Evros valisi de arayarak onların bizim Bosna köyünün karşısında bulunan bir köylerinde bizimle birlikte sel felaketinin olduğunu köyün boşaltıldığını ancak bizden suyun kesilmesi istendi. Suyun kesilmesi mümkün değil, yarın ne talepleri varsa biz helikopterler marifeti ile o köye de yardım etmiş olacağız. Bu da Türkiye içinde bir jest olacaktır" dedi.
Karaağaç’taki tahliye çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Vali Şahin, "Okullara yerleştirme işlemleri devam etmektedir. Bir sorun görünmüyor, can ve mal emniyeti tam anlamıyla sağlanmıştır. Saat 23’e kadar debi seviyesinin 2 bin 200’lere çıkması muhtemel gözüküyor. Biz bu konuda elimizden gelen çalışmaları yaptık. Sofya Büyükelçiliğinden aldığımız bir yazıda Çarşamba günü en son noktaya yükseleceğini zirve yapacağı ifade ediliyor. 10 gün süre ile aralarla karşıya geçiş mümkün olamayacaktır. Bu süre içerisinde de Pazarkule Sınır Kapısı da kapalı kalacaktır. Şuana kadar helikopterle sudan alınan 6 kişi var, 22 kişi de bu tarafa tahliye edildi. Edirne’den de Karaağaç’a götürülenler var. Önemli erzak, ilaç ve tıbbi malzeme de götürülmüş oldu. Bu konudaki esas çalışmalarımız yarın sabah başlayacaktır" ifadelerini kaydetti.