EDİRNE’DE SELZEDELER EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

EDİRNE’DE SELZEDELER EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirleri’nin taşması sonucu Karaağaç Mahallesi’nde sel ve su taşkınlarından etkilenen aileler evlerinden tahliye edilerek, bölgede bulunan okullara yerleştirildi.
Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirleri’nin debileri giderek artıyor. Karaağaç Mahallesi ile kent merkezi arasındaki ulaşım tamamen kapanırken mahallede yaşayan vatandaşlar, yatılı okullara yerleştirildi.
Bulgaristan’daki aşırı yağışlardan dolayı Tunca ve Meriç Nehri’nin debilerinin artarak taşmaya başlaması kent merkezi ile bağlantısı kesilen Karaağaç Mahallesi’nde evler boşaltıldı, yüze yakın aile yatılı bölge okuluna yerleştirmeye başlandı.
SELZEDELER OKULLARA YERLEŞTİRİLDİ
Karaağaç Mahallesi’nin ‘Göl Mahalle’ olarak adlandırılan bölgesinde yaşayan ve selden etkilenen vatandaşlar, evlerinin ve eşyalarının sel sularının altında kaldığını söyledi. Mahalle sakinleri, sel sularından korktukları için çocukları ile birlikte okullara geldiklerini dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.
BÖLGEYE ASKERİ HELİKOPTERLE TAKVİYE POLİS GÖNDERİLDİ
Öte yandan, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan yatılı bölge okulu ve ilkokulda görevlendirilmek üzere 7 polis, askeri helikopterle kent merkezinden bölgeye gönderilerek okullarda görevlendirildi. Sabah saatlerinde Edirne Belediyesi’ne ait bir adet itfaiye aracı ve 112’ye ait ambulans bölgedeki olası olumsuz durumlara karşı önlem amaçlı mahallede hazır bekletiliyor.