EDİRNE’DE YAŞANAN SEL VE SU TAŞKINI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

EDİRNE’DE YAŞANAN SEL VE SU TAŞKINI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Edirne’de yaşana sel ve su taşkınları nedeniyle, Tunca Nehri kıyısında bulunan Değirmenyeni köyü taşkın riskine karşı boşaltılıyor.
Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışların ardından Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri hızla artmaya devam ediyor. Nehirlerdeki rekor artış civarda bulunan yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı. Nehir suyu etrafında bulunan toprak seddelerin üst sınırına yaklaştı.
İl Kriz Masası tarafından alınan kararlar doğrultusunda, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması Değirmenyeni köyünün boşaltılmasına karar verildi. Karar jandarma aracılığıyla köy muhtarına tebliği edildi. Seddelerin yakınlarında bulunan vatandaşlar eşyalarını tahliye etmeye başladı.
KENTTE YAŞANAN SEL VE SU TAŞKINI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışların ardından, Tunca ve Meriç Nehirleri su debileri bir kez daha yükseldi ve Edirne sele teslim oldu. Yunanistan’dan Türkiye’ye, Edirne Merkez’den Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi, tarihi köprüler ve Sarayiçi Ermeydanı sular altında kaldı. Kentte yaşanan sel felaketinin boyutu havadan görüntülendi.
RÖMORK ÜZERİNDE MAHSUR KALAN 6 KİŞİ HELİKOPTERLE KURTARILDI
Edirne’de, Bulgaristan’daki aşırı yağışların ardından taşan Tunca ve Meriç Nehirleri’ndeki yükseliş sürerken, 6 kişi Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi’ndeki bir depoda traktör römorkunun üzerine mahsur kaldı. Sel zedeler, kente gelen askeri helikopterle mahsur kaldıkları römorktan kurtarıldı.