Efeler Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

Efeler Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

Efeler Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda geçtiğimiz günlerde düzenlenen yarışmada birinci olan logo meclis üyeleri tarafından oy birliği ile resmi olarak kabul edildi.
Efeler Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan başkanlığında gerçekleştirildi. Efeler Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan Ağustos Ayı toplantısında 11 madde görüşülürken;komisyonlara havale edilmek üzere, 2 madde daha gündeme alındı.
ASTİM'E ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Toplantının 2. maddesi olan 'Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'ne kuruluş protokolünde belirtilen %6,66 pay oranı ile Mülga Tepecik Belediyesi yerine katılımcı olunması ve 1 asil 1 yedek üye seçilmesi hususu' görüşülerek Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın asil, CHP'li meclis üyesi Çetin Dokuzlu'nun ise yedek üye olarak seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Efeler Belediyesi için geçtiğimiz ay düzenlenen yarışmada 414 eserin arasından birinci seçilen logonun da Efeler Belediye Resmi Logosu olarak kabulüne yönelik oylama yapıldı. Yapılan oylamada birinci seçilen logo, Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Efeler Belediyesi’nin Resmi Logosu için bilgiler veren Belediye BaşkanıMesut Özakcan, “Logomuzun üzerindeki zeytin barışı ifade ediyor. İncir, bereketi ve Aydın’ı temsil ediyor. Üç Gözler ise Aydın’ı simgeleyen bir figür olarak yer alıyor. Arkada gözüken mavi fon ise tarihçi Heredotos’un Aydın’a istinaden sarfettiği sözü olan ‘mavi gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü’ne istinaden özgürlüğü simgeliyor. Efe’nin de beyaz kıyafetli oluşu, Aydın şehrinin aydınlık insanlarını temsil ediyor. Seçilen Logonun Aydın ve Efeler ilçemizi dört dörtlük temsil ettiğineinanıyorum. İnşallah tüm Aydınlı ve Efelerli hemşerilerimiz beğenir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE 2 MİLYON 500 TL’LİK ARAÇ DESTEĞİ
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere greyder, silindir, dozer, forklift gibi araç alınması üzere gündem dışı olarak gelen maddede alınacak olan araçların yaklaşık 2 milyon 500 TL olduğu ifade edilerek bu paranın İller Bankası’ndan kredi yardımıyla 3 yıl içinde yüzde 12 faiz oranında geri ödemeyle alınması için palan bütçe komisyonuna havale edildi.
Görüşülen maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken bir sonraki toplantı 7 Ağustos Perşembe günü yapılmasına karar verildi. Öte yandan toplantı sonunda Başkan Özakcan meclis üyelerine Aydın’ı anlatan kitaplar hediye etti.
Gündemdeki diğer maddelerin tamamına yakını oy birliği ile kabul edilerek, meclis toplantısı sona erdi.