Egeli Gençler 6 Bin Kilometrelik Yolculuk İçin Pedal Çeviriyor

Egeli Gençler 6 Bin Kilometrelik Yolculuk İçin Pedal Çeviriyor

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT) “Ege Üniversitesi 60. yıl Türkiye Bisiklet Turu” kapsamında, üçüncü etabını gerçekleştirmek üzere Eski Senato Salonu’nda düzenlenen basın toplantısının ardından uğurlandı. Toplamda 6 bin km’lik bir yolu tamamlamayı hedefleyen EBİT, Sinop’ta başlayacak üçüncü turunu 5-17 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirecek.
Basın toplantısına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü ve Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Sağlık Spor Daire Bşkanı Doç. Dr. Hülya Öz ve Kafile Başkanı Yar. Doç. Bintuğ Öztürk katıldı.
Başkan Atila, “Kendimi çok şanslı görüyorum, çünkü Ege Üniversitesi’nin 60. yıldönümünü Bornova Belediyesi Başkanı olarak sizlerle birlikte kutlayacağım. Bornova Belediyesi olarak 60. yılın en iyi şekilde kutlanmasını ve en iyi şekilde tanıtılmasını istiyoruz. Ege Üniversitesi Bornova için çok önemli. Ege Üniversitesi bizim üniversitemiz; Bornova da bizim evimiz. Sizlerle işbirliği yapmak bizi son derece mutlu ediyor. Sizleri heyecanla takip edeceğim. Gittiğiniz yerlere bizi en iyi şekilde tanıtacağınıza inanıyorum” diye konuştu.
PROF. DR. YILMAZ, “SİZLERİ BİR ANNE DUYGUSUYLA İZLEYECEĞİM”
Türkiye’nin en uzun ve en geniş katılımlı bisiklet etkinliği niteliğini taşıyan organizasyonla ilgili Prof. Dr. Yılmaz, “Bugün yaptığımız şey, bisikletle sağlıklı yaşamı, gençliğin enerjisiyle çok farklı mesajları bu turla Türkiye’ye duyurmaya çalışmak. İlk turunda EBİT “50.yılda Temiz Sağlıklı ve Kaliteli Yaşama Yolculuk” diyerek kendine bir misyon edinmişti. EBİT; güzel, uzun ve geniş katılımlı bir turla, ülkede bir ilki gerçekleştirdi. İkinci turlarında ise 10 Avrupa başkentindeki anlaşmalı olduğumuz üniversiteleri ziyaret edip ve EÜ’nün sesini bisikletlerle Atlas Okyanusu’na kadar ulaştırmıştır” dedi.
Prof. Dr. Yılmaz, “Bu üçüncü tur Batı Karadeniz, Edirne Kapıkule’ye kadar olan bölümü içeriyor. Zannediyorum 60. yıla adadığınız bu etabı en zorlu etap olarak seçtiniz. Bornova Belediye Başkanımızla birlikte desteklediğimiz bu projede hepinize başarılar diliyoruz. Ben sizi internetten izliyor olacağım. Ben üniversitenin annesi olarak sizleri bir anne duygusuyla daha farklı izleyeceğim” dedi.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLECEK
Üçüncü turunu gerçekleştirecek olan EBİT için Prof. Dr. Yılmaz, “Gittiğiniz yerlerde halka Ege Üniversitesi’nin mesajını taşıyacak olmanız çok önemli. Bisikletin sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu, çevre kirliliği ve peyzaj bakımından bir mesajının olduğunu; bisikletler için yolların şehir planlamasında yerini alması gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışacaksınız” dedi.
Bisiklet topluluğunun değişik fakültelerin eğitim elemanları ve öğrencilerinden oluştuğuna vurgu yapan Prof. Dr. Yılmaz, “Bu bizim ne kadar birlikte çalışma, birlikte üretme potansiyelimiz olduğunu gösteriyor” dedi.
Bisiklet turunun koordinatörlüğünü üstlenen Yar. Doç. Dr. Bintuğ Öztürk, “Öğrenciliğimden beri bisikletle yakından ilgilenen daha sonra da büyük bir şansla EÜ öğretim üyesi olarak bu ilgimi yeni öğrencilerle paylaşma imkanı bulan birisiyim. Kampüste hayal kurduğunuzda çok hızlı etrafınızda bir kitle oluşabildiğini ve bunun gerçekleşebilmesi için özellikle liderliğin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Biz bu heyecanı Türkiye’yle paylaşmak istedik. Biraz kabımıza sığmadık. Bir hayalin altını çizmek için yola çıkıyoruz. Yönetim ve gençlerin el ele verdiklerinde neler yapabileceklerini heyecan verici bir şekilde Türkiye ile paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.
“EÜ 60. Yıl Bisiklet Turu” üçüncü etabında 27 akademisyen ve öğrenciyle yola çıkıyor. Toplamda 6 bin km’lik bir yolu tamamlamayı hedefleyen ekip, 8 ayrı etaptan oluşan yolculuğun Artvin - Sinop, İzmir - Antalya olmak üzere ilk iki etabını geçtiğimiz dönemde tamamladı. Carraro ve Accell bisiklet firmasının da desteklediği etkinlik, 1100 km’yi 10 günde tamamlamayı hedefliyor.