Egikad’dan Başkan Sibel Uyar’a Onur Üyeliği

Egikad’dan Başkan Sibel Uyar’a Onur Üyeliği

Kadınların iş ve sosyal hayatta hak ettiği yeri alması ve özellikle iş kadınlarının sorunlarının kamuoyuna duyurulması amacıyla 2008 yılında kurulan Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) 6. gurur yaşını Çeşme Villa Renk Otel’de kutladı.
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan kokteylde, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a EGİKAD onur üyeliği rozeti takıldı.
Törende konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, iş ve sosyal hayatta daha çok kadının yer alması, kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, gerçekleştirdikleri ve hedefledikleri projelerden bahsetti.
Kadın Kooperatifi çalışmalarıyla Urla’da ilki gerçekleştiren Başkan Uyar, “Başarılı olmak, benim kadınlara olan borcumdur. Çünkü bu sayede kadınların siyasetteki yolunu açmış olacağım” dedi. Başkan, üreten kadının kenti Urla’da kadınlara yönelik projeler geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
BASİFED ve TÜRKONFED’in ilk kadın derneği olan EGİKAD’ın gurur gecesi, pasta kesimi ve müzik dinletisi ile son buldu.