Egikad’ın 6’ıncı Yıl Gururu

Egikad’ın 6’ıncı Yıl Gururu

Kadınların iş ve sosyal hayatta hak ettiği yeri alması ve özellikle iş kadınlarının sorunlarının kamuoyuna duyurulması amacıyla 15 Temmuz 2008 yılında kurulan Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) 6’ncı yıl gururunu yaşıyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren, sosyal sorumluluk projeleri ile de birçok konuda farkındalık yaratan EGİKAD, geleceğe de emin adımlarla yürüyor.
EGİKAD üyeleri, 6’ıncı kuruluş yıldönümlerini Çeşme Villa Renk Otel’de yapılan kokteyle kutladı. Betül Elmasoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan, ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü’nün de katıldığı kokteylde, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, Geçmiş Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçoğuları, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a da EGİKAD onur üyeliği rozeti takıldı.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Törende konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, 6 yıl önce kurulan EGİKAD’ın kadınların iş ve sosyal hayatta daha fazla yer alması için çalıştığını söyledi. Değişik mesleklerden üyeleri ile kadınların sivil toplum kuruluşlarında, ticaret ve sanayi odalarında daha fazla yer almalarını teşvik etmek ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Elmasoğlu, “Son 6 yılda iş kadınları olarak bir farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. İş ve sosyal hayatta daha çok kadının yer alması, kadın girişimcilerin desteklenmesi konularına ağırlık verdik. Derneğimize birçok yeni iş kadını kazandırdık. Sosyal proje olarak daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da desteğini alarak ‘Bez Bebek’ projesini hayata geçirdik. Bu yıl Deniz Ticaret Odası ile birlikte engellilere ebru kursu projesini hayata geçirerek onların hayata daha sıkı sarılmalarını ve iş hayatına katılmalarının önünü açmaya çalıştık. Girişimci kadınlara ve toplumun dezavantajlı kesimlerine bundan sonra da katkı sağlayacak projelere devam edeceğiz” dedi.
"FARKINDALIK YARATIYORUZ"
Genç kızları da iş hayatına çekmek ve başarılı olmalarını sağlamak için onlara mentörlük ettiklerini bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceklerini anlatan Elmasoğlu, şöyle konuştu: “EGİKAD; BASİFED ve TÜRKONFED’in ilk kadın derneği üyesi oldu. Bu sayede de derneğimiz Türk İş Dünyası ile de yakın temas içindedir. İş hayatında kadın olmanın zorlukları var, üstelik anneyiz. STK’larda İzmir ve bölgemiz için ne katkı koyabiliriz diye gönüllü çalışıyoruz. Umuyoruz ki toplumda farkındalık yaratarak genç kuşaklara örnek oluyoruzdur. Bundan sonra da aynı azim ve güçle topluma hizmet etmeye devam edeceğiz.”
İzmir iş, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı gecede EGİKAD’ın 6. Kuruluş yıldönümü pastası da kesilirken, gece müzik dinletisi ile sona erdi.