Eğitimciler, Müdür Ve Öğretmen Atamalarına Tepki Gösterdi

Eğitimciler, Müdür Ve Öğretmen Atamalarına Tepki Gösterdi

Suşehri, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçelerindeki eğitimciler, müdür atamaları ve öğretmenlere yönelik zorunlu rotasyona tepki gösterdiler.
Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına siyah çelenk koydular.
Türk Eğitim-Sen Akıncılar ilçe temsilcisi Aslan Uslu yaptığı açıklamada,“Eğitim camiasında okul müdürlerinin performans değerlendirmesi ile birlikte eğitimcilerin bir kesimine yapılan haksızlık, kendi gibi düşünmeyenlerin tahammülsüzlük, ötekileştirme ve adam kayırma çok bariz bir şekilde ortaya çıkmıştır. Puantaj sistemi ile yapılan adaletsizliği duyurmak için yapılan çabalar mahkemeye taşınmıştır. Değerlendirmeye katılan okul aile birliği, okulun en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenleri, öğretmenler kurulunda seçilen iki öğretmen, ortaokul ve liselerde öğrenci temsilcilerinden oluşan yedi kişinin verdiği puanların toplamı 35-40 puan arasında iken Milli Eğitim Müdürü ve iki şube müdürünün verdiği 60-65 arasındadır. Yani bu 75 puanda asıl belirleyici olan Milli Eğitimdeki yetkililerin verdiği puanlardır. Bu değerlendirmede okulundan tam puan alan kişiler bile milli eğitim müdürlüğünde verilen puanlarla 75 puan barajının altında bırakılmışlardır. Şimdi kamuoyunun takdirine sunuyor ve soruyorum. Kamuoyunu kim yanıltıp kim yanlış yönlendiriyor. Konuyu çarpıtmanın hiç gereği yoktur. Çok açık şekilde sonuç ortadadır ki birileri önlerine konulan listeye teslim olmuşlardır. Kaldı ki yaşanana bu adaletsizlikler bununla sınırlı kalmayacak, önümüzdeki aylarda müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları da aynı haksızlıkla karşı karşıya kalacaklardır” dedi.
Uslu, “Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin ve eğitimcinin gerçek sorununu görmek ve çözüm üretmek zorundadır. Türk Eğitim-Sen olarak eğitimde yaşanan olumsuzluklara tepkimizi göstermek üzere tüm yurtta Milli Eğitim müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Eğitimde yaşanan sıkıntılar ve eğitimcilerin haklarının korunması noktasında mücadelemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devem edecektir” diye konuştu.