Ekmeleddin İhsanoğlu şimdi ne yapıyor?

Ekmeleddin İhsanoğlu şimdi ne yapıyor?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ortalardan kaybolan Ekmeleddin İhsanoğlu, uzun bir aradan sonra ortaya çıktı. Pazartesi günü Sakıp Sabancı Müzesi’nin Joan Miro sergisi açılışının ardından önceki gün de Akbank Sanat’ın Marcel Broodthaers sergisi katılan Ekmelledin İhsanoğlu soruları yanıtsız bıraktı.



Ekmeleddin İhsanoğlu ortaya çıktı!

İstiklal Caddesi’nin önemli sanat merkezlerinden Akbank Sanat’ta Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünde hayat bulan “Sözcükler, Nesneler ve Kavramlar” başlıklı sergi, 20. yüzyıl kavramsal sanatının öncülerinden Marcel Broodthaers’e dair kapsamlı bir seçki sunuyor. Sergide sanatçının şiirden kavramsal sanata geçişini simgeleyen “Pense-Bête”, sık sık kullandığı yumurta kabuklarından oluşan “289 Coquilles d’Oeufs” gibi pek çok eseri yer alıyor.

Açılışın sonlarına doğru geceye katılan İhsanoğlu da, küratör Hasan Bülent Kahraman eşliğinde sergiyi gezdi. Eserleri ilgiyle inceleyen İhsanoğlu’na soru sormak üzere yaklaştığımızda “Ben söyleyeceğim her şeyi 10 Ağustos’ta söyledim. 11 Ağustos’ta söyleyeceklerim bitti. Sadece bir sanat faaliyeti için buradayım,” dedi.