Ekmeleddin'e “Yakamızdan düşün“ şoku

Ekmeleddin'e “Yakamızdan düşün“ şoku
KADININ UZAKLAŞTIRILMASINA İZİN VERMEDİ

İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'lilerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi. Ancak İhsanoğlu araya girerek buna izin vermedi. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

"CUMHURİYET VATANDAŞI OLARAK YAKAMIZDAN DÜŞÜN"


Başörtülü yaşlı bir kadın kendisini Cumhuriyet vatandaşı olarak tanıtıp, İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösterdi. Yaşlı kadın, "Cumhuriyet vatandaşı olarak yakamızdan düşün" diye bağırdı. İhsanoğlu'nun "Demokrasi var" demesi üzerine aynı kadın tepkisini, "Demokrasi varsa, çalışıp da var. Alın teri akıtarak var. Öyle zembille inip de yok" diye sürdürdü.

"SİZ NİYE BAŞKASININ OYUNCAĞI OLUYOR SUNUZ?"

İhsanoğlu bu tepkiye, "Benim böyle geldiğimi nereden biliyorsunuz" sorusuyla karşılık verdi. Yaşlı kadın da bu soruya, "Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?" sorusuyla karşılık verdi. İhsanoğlu bunun üzerine "Neyin oyuncağı ? Meclisteki partiler oyuncak mı ?" diye sordu. İhsanoğlu'na eşlik eden MHP'lilerden bazıları kadını uzaklaştırmak istedi.

"BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

İhsanoğlu araya girerek buna izin vermedi. Tepkisini sürdüren kadın, "Niye biz vatandaş olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz ?" dedi. İhsanoğlu "Koyunuz efendim, 3 aday var oyunuzu verin efendim" karşılığını verdi. Tepkisini, "Ben hakkımı helal etmiyorum. Ödediğim vergileri helal etmiyorum" diye sürdüren kadın İhsanoğlu'nun yanından uzaklaştı.