Ekolojik Oyuncaklar Emitt’te Sergilendi

Ekolojik Oyuncaklar Emitt’te Sergilendi

Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde kadınların iş sahibi yapılmasına yönelik açılan kursa katılanların hazırladıkları ekolojik oyuncaklar İstanbul Emitt fuarında sergilendi.
Kadışehri ilçesinde kurulan atölyede üretilen ekolojik oyuncaklar İstanbul Beylikdüzü’nde açılan Emitt Fuarı’nda da görücüye çıkartıldı. Geçtiğimiz yıl üretimi yapılan ekolojik oyuncaklar fuarda yoğun ilgi gördü.
Kaymakamlık tarafından hazırlanan projenin bakanlık tarafından da onaylanmasının ardından ilçede mülkiyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait ekolojik oyuncak atölyesi kuruldu. İşkur tarafından da desteklenen proje kapsamında verilen kurslarda başarılı olan kadınlar, edindikleri mesleğin devam ettirmek üzere dernek kurup, atölyenin kendilerine devredilmesini talep ettiler. Projenin mimarı Kaymakam Ali Doğan, atölyenin derneği devrinin yapılacağını belirterek, bugüne kadar üretilen ürünlerin çıkartıldıkları çeşitli platformlarda beğenildiğini, siparişler alındığını söyledi. “Yozgat’tan Batman’a, özelde Kadışehri’nden Hasankeyf’e güzel bir dostluk ve ticaret köprüsü kuruyoruz” diyen Kaymakam Doğan, “Ekolojik Oyuncak Projemizde satış konusunda ilk anlaşmalarımızdan birini Hasankeyf Kaymakamımız Temel Ayca ile yaptık. Prensip anlaşması kapsamında atölyemizde Hasankeyf için bazı turistik ürünler üretilecek ve Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından söz konusu ürünlere bazı ilaveler yapılarak ilçede satılacak. İki kaymakamlık arasında faydalı bir ticari alışveriş olacak” dedi.