ELEKTRİK KESİNTİLERİNE BAŞKAN ÇELİK EL ATTI

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE BAŞKAN ÇELİK EL ATTI

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, son 3 gündür yaşanan elektrik kesintilerinin kalıcı çözümü için Enerji Bakanı Taner Yıldız’la görüşmek üzere Ankara’ya gidiyor. Başkan Çelik, “Bu kadar uzun süreli elektrik kesintisi kabul edilemez. Dosyamızı hazırladık, bu hafta içerisinde bakanımızla görüşeceğiz. Gerekli incelemelerin yapılmasını, sorunun kalıcı olarak çözümünü ve son yaşanan kesintilerle ilgili müfettiş gönderilmesini isteyeceğiz” dedi.
Son 3 gündür Manisa’da etkili lodos ve olumsuz hava şartları Şehzadeler ilçesindeki bazı mahallelerde uzun süreli elektrik kesintilerine neden oldu. Şehzadeler Belediyesi ekipleri şiddetli rüzgar nedeniyle yaşanan olumsuzluklara karşı sürekli teyakkuz halinde bulunurken, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bizzat mahallelere giderek, sıkıntıları yerinde dinledi.
Elektrik kesintilerinin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Çelik, konunun kalıcı çözümü için de Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan randevu talep etti. Konunun takipçisi olduklarını belirten Başkan Çelik, “30 Mart 2014 tarihinde göreve geldiğim günden bugüne kadar bazı mahallelerimizde elektrik kesintileriyle ilgili sıkıntılar yaşandı. Bunlar genelde sokak aydınlatmaları ya da değişik alanlardaki arızalara zamanında müdahale edilmemesiyle ilgiliydi. Görev yaptığım süre içerisinde bu konularla ilgili gerek GEDAŞ il müdürüyle, gerek mülkiye amirlerimiz, kaymakamımız, sayın valimizle defalarca görüşmeler yaptık. Bilindiği gibi Manisa’da şiddetli bir rüzgar hadisesi söz konusu. Bu süreçte iki günün üstünde elektrik verilmeyen mahallelerimiz var. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Konuyla ilgili sürekli temas halindeyiz” dedi.
Bugüne kadar yaşanan elektrikle ilgili sıkıntıların kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkan Çelik şunları söyledi:
“Hükümetimiz her alanda en büyük yatırımları yapıyorken; bugün artık her şeyin kendisine bağlı olduğu elektrikle ilgili sıkıntılar Şehzadelerle ilgili kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Büyük bir ihtimalle bu hafta içerisinde AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanımız Ahmet Tonguç ile birlikte Enerji Bakanımız Taner Yıldız’a gideceğiz. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekilimiz Recai Berber’de bu konunun takipçisi. Dosyamızı hazırladık. Konuyla ilgili bakanlığın gerekli incelemeleri yapmasını, buraya özel bir önem vermesini, müfettiş göndermesini bizzat isteyeceğiz. Hadisenin artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini, bu şehrin güzel insanlarının bu tür sıkıntıları hak etmediğini ileteceğim. Doğal afetler olabilir, arızalar olabilir ancak en hızlı şekilde müdahaleler yapılmalı ve sorunlar giderilmelidir. İlçemiz sınırları içerisinde birçok ağaçlar devrilmiştir. Bütün ekiplerimizle gece gündüz demeden teyakkuz halindeydik, olay yerine gittik ve gerekeni yaptık. Herkes de üzerine düşen görevi yapmak zorunda, en kaliteli hizmeti vermek mecburiyetindedir. Bir belediye başkanı olarak elektrik sıkıntılarının dayanılmaz bir boyuta geldiğini söylüyorum. Çözümü ile ilgili konunun takipçisiyiz.”