‘elimden Tutar Mısın?’ Projesinin Protokolü İmzalandi

‘elimden Tutar Mısın?’ Projesinin Protokolü İmzalandi

Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından başlatılan “Elimden Tutar Mısın?” projesinin protokolü imzalandı.
Kastamonu Valiliği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kastamonu Ahşap Fuarı’nda imzalanan protokolde, “Özel Sektör Destekli Nitelikli Öğrenci Nasıl Yetiştirebiliriz?” sloganı adı altında karşılıksız burs destekli staj eğitimi için 60 öğrenciye destek verilmesi amaçlanıyor.
Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğretmenlerinin hazırladığı “Elimden Tutar mısın?” projesiyle üç yıllık süreçte 180 öğrenciye özel sektör tarafından burs verilerek okutulması hedefleniyor. Aldıkları burs karşılığında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, kendilerine burs imkanı sağlayan özel sektörde hemen işe başlatılarak ara eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Ayrıca proje kapsamında, velilerin ve öğrencilerin meslek eğitimi veren okullara yönelmesi ve daha çok öğrencinin meslek eğitimi alması planlanıyor.
Bu çerçevede başlatılan ‘Elimden Tutar Mısın?’ projesinin protokolü imzalandı. Protokole, sivil toplum kuruluşları, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Valiliği, mobilya üretimi yapan özel sektörlerin temsilcileri imzaladı. Daha sonra projeye destek verenlere plaket takdim edildi.