Elinde kimliği ile Toma'ya karşı durdu

Elinde kimliği ile Toma'ya karşı durdu

 
1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü’nü Kızılay’da kutlamak isteyen eylemcilere polis Kızılay girişinde müdahale etti. Elinde çantası ve kimliği ile polise karşı tepkisini gösteren bir kadın, oturma eylemi yaptı. Polisin uyarılarına rağmen eylemini devam ettiren kadına TOMA tazikli su ile müdahalede bulundu.

1 Mayıs’ı kutlamak isteyen göstericiler, Kızılay’a çıkan yolları kapattı. Ziya Gökalp Caddesi’nde kaldırım taşlarını sökerek polise saldıran eylemcilere güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Dağılan eylemcilerle polis arasındaki mücadele ara sokaklarda devam etti. Bu sırada elinde siyah çanta bulunan Yasegül Yıldırım isimli vatandaş, Çevik Kuvvet ekiplerinin önünde durma eylemi yaptı. Daha sonra ara sokak girişinde polisin uyarılarına rağmen oturma eylemi başlattı. Genç kadına bazı eylemciler destek verdi.

Polis, uyarılarını yaptıktan sonra Yıldırım ve diğer eylemcilere tazyikli su ile müdahale etti. Bu sırada Yıldırım, çantasından çıkardığı kimliği polise gösterdi. Yıldırım, eylemine daha sonra da devam etti.