Elon Musk eski yöneticilerin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor

Elon Musk eski yöneticilerin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor

Dünyanın en zengin insanları listesinin zirvesinde çok uzun süre oturduktan sonra, yaşanan ekonomik krize bağlı olarak şirketlerinin borsa değerlerinin düşmesiyle liderliği de kaptıran Elon Musk, şu sıralar kendisini Twitter’a vermiş gibi görünüyor. Nisan ayının ilk günlerinde başlayan ve nihayet Kasım ayı içerisinde sona eren satın alım süreci sonunda Twitter’a kavuşan ünlü milyarder, yönetimi ele geçirdikten sonra birçok ilginç adım atmıştı. Ancak tüm bu adımların içerisinde en şaşırtıcı olanı, eski yöneticilerin kirli çamaşırlarını ortalığa çıkarması olabilir.

Twitter’daki kullanıcılara uygulanan sansürü açıkça gösterebilmek için düne kadar 2 farklı açıklama yapan Elon Musk, bu konudaki ortağı araştırmacı gazeteci Matt Taibbi vasıtasıyla üçüncü ifşa dosyasını da paylaştı.

Taibbi tarafından açıklanan dosya ve belgelere bakıldığında, yeni ifşanın Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’a yönelik bilgileri ortaya çıkarttığı anlaşılıyor. Buna göre eski Twitter yönetimi aslında Donald Trump’ın sansürlenmesi kararını çok önceden, ta 2020 yılının Aralık ayından itibaren uygulamaya koymuş.

ABD Kongre baskınının 6 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştiği, Donald Trump’ın hesabının ise 8 Ocak 2021’de dondurulduğu düşünülecek olunursa, aradaki sürenin epey fazla olduğu da anlaşılacaktır. Öte yandan Elon Musk tarafından paylaşılan bu belgelerde, eski Twitter yönetiminin gittikçe federal kurumlarla olan ilişkisinin arttığı ve özellikle de FBI’ın baskısına boyun eğerek her türlü talebin yerine getirildiği anlaşılıyor.