Elon Musk-Twitter davasının görüleceği tarih belli oldu

Elon Musk-Twitter davasının görüleceği tarih belli oldu

Twitter, hisselerinde uğradığı zarar nedeniyle Elon Musk'tan tazminat talep ederken, Musk verilen bilgilerin doğru olmadığını söylüyor. 

Hakim Kathaleen St. Jude McCormick tarafından yayınlanan takvime göre; Elon Musk ve Twitter, 17-21 Ekim tarihleri arasında kendilerini savunacak. Elon Musk'ın yaptığı paylaşımlar ise davada delil olarak kullanılacak.

Ne olmuştu? 

Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı satın alma anlaşmasını, birden çok hükmün ihlal edildiğini gerekçe göstererek feshettiğini 8 Temmuz'da bildirmişti. Twitter ise 44 milyar dolarlık anlaşmayı feshettiği için Elon Musk'a geçen hafta dava açmıştı.

Musk'ın avukatları tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde; Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediği veya yanıtlamayı reddettiği belirtilmişti.

Twitter'ın avukatı William Savitt tarafından Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen mektupta ise Musk'ın anlaşmayı feshinin 'geçersiz ve haksız' olduğu; bunun, anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği ifade edilmişti.

Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesi sonrası Twitter'ın hisse değeri, nisanda yapılan hisse başına 54,2 dolar değerindeki teklifin altına inmişti.

Twitter'ın, Elon Musk'a karşı açtığı davada ilk duruşma, Delaware Eyaleti'ndeki Chancery Mahkemesi'nde yapılmıştı. 

Duruşmada; Twitter, halka açık bir şirket olarak, geleceğine ilişkin belirsizlikten zarar görebileceğini savunarak davanın eylülde görülmeye başlamasını talep ederken; Musk'ın avukatları, bu tarihin şubat veya sonrasına ertelenmesini istemişti. 

Hakim Kathaleen St. Jude McCormick ise davanın bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, ekim ayında davanın görülmeye başlanmasına karar vermişti.