Eminem’in başrol olacağı GTA filmi reddedilmiş

Eminem’in başrol olacağı GTA filmi reddedilmiş

Bugüne kadar Uncharted, Hitman, Tekken ve Assassin’s Creed gibi oyun dünyasının pek çok popüler yapımı film dünyasına uyarlandı. 

Webtekno'nun haberine göre GTA’nın film olma olasılığını dillendiren isim, Rockstar Games kurucuları Sam ve Dan Houser’ın yakın arkadaşı Kirk Ewing oldu. Ewing, “Bugzy Malone’s Grandest Game” adlı podcastinde film projesinin bazı detaylarını paylaştı.

Ewing tarafından paylaşılan bilgilere göre bir Hollywood’dan bir isim, GTA filmi yapmak için Ewing’i arayarak bir teklif sundu. Üstelik bu teklif, henüz GTA serisinin üçüncü oyunu olan GTA III’ün ardından, yani 2000'li yılların başında sunulmuştu.

İsmi paylaşılmayan Hollywood’daki bu kişi, filmin başrolü için dünyaca ünlü rap sanatçısı Eminem ve yönetmeni için Top Gun’ın yönetmeni Tony Scott’ı önerdi. Bu iki isim, teklifin sunulduğu 2001 yılında kendi dünyasının en tepesinde yer alıyordu. Filmin bütçesi de 5 milyon dolar değerindeydi.

Teklif reddedildi

Ewing, gecenin dördünde kendisine aramayla gelen bu teklifi Sam’e ilettiğini paylaştı. Sam’i arayan Ewing’in aldığı cevapsa şu şekildeydi:

“İlgilenmiyorum.”

Ewing, bu aşamada Sam ve Dan’in, GTA’nın bir oyun serisi olarak o dönemki herhangi bir filmden çok daha değerli olduğunun farkında olduğunu paylaştı.