"En büyük korkumuz hakem hataları"

"En büyük korkumuz hakem hataları"
Trabzonspor'un Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan Spor Toto Süper Lig'de 7 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşmasında korkularının hakem hataları olduğunu söyledi. 

Aslan yaptığı açıklamada, bu sezon önemli hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Biz, takımımıza, hocamıza güveniyoruz ancak güvenemediğimiz bir şey var hakem yönetimi. En büyük korkumuz, hakem hataları" dedi.

Bu sezon hakem hataları nedeniyle 10 puan kaybettiklerini savunan Aslan, "Sürekli hakemlerden niye bahsediyorsunuz' diye bize söylüyorlar. Daha birkaç gün önce Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçını Türkiye'nin bir numaralı, dünyanın 8. büyük hakemi olarak tanımlanan Cüneyt hocamız yönetti. O maçta Cüneyt hoca bile ciddi hakem hatası yapıyor, ev sahibi takımın puanları gasbediliyorsa, büyük takım unvanlı takım 2 puanı haksız yere alıyorsa konuşacak fazla bir şey yok. Benim korkum odur" diye konuştu.

Aslan, Türkiye'de bu sistem devam ettiği sürece ne kadar iyi bir ekip ve teknik heyet kurulsa bile belirli bir yere kadar gidildiğini kaydetti.

"Hakem iyi maç yönetirse biz kaderimize razıyız" diyen Aslan, "Çıkarız sahaya, 'boyumuzun ölçüsü bu kadardı aldık, geldik deriz' ama bizi yenmek, bizden puan almak futbol olarak bizi hırpalamak kolay olmayacaktır. Çünkü biz iyi bir takımız" ifadelerini kullandı.

"AYNI GÜZELLİĞİ İSTANBUL'DA DA BEKLİYORUZ"

Geçen sezon Trabzon'da iki takım arasında yapılan maçta bazı olaylar çıkmasına rağmen ilk yarıdaki karşılaşmanın centilmence geçtiğine vurgu yapan Aslan, taraftarlarının iyi bir sınav verdiğini anlattı.

Aslan, söz konusu maçta olumsuz tezahüratların bile çok az olduğunu dile getirerek, "Rakibinize kızabilirsiniz, aranızda birtakım sıkıntılar olabilir ama spor esnasında çirkinlik yapmanın hiçbir anlamı yok. Biz bunu yapmamaya gayret ettik. Aynı güzelliği İstanbul'da da bekliyoruz. İstiyoruz ki futbol oynayalım, başka şeyle uğraşmayalım. Sonuçta bizim taraftarımız orada yok. Onlar da aklıselim davranacaklardır" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de geçen sezon teknik direktörlük görevi yapan Ersun Yanal'ın bu kez bordo-mavili takımın başında Şükrü Saraçoğlu Stadı'na çıkacak olmasına da değinen Aslan, şunları kaydetti:

"Ersun hocanın Fenerbahçe'ye yaptığı olumlu katkının dışında bir şeyi söz konusu değildir. İyi bir hoca, efendi, kibar, medeni bir insan. Taraftarlar, olumsuz tezahürat yapsalar bile onlara cevap vereceğini düşünmüyorum, kendi işine bakacaktır."

"GERGİNLİĞİ ARTTIRMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK"

Aslan, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Yanal ile ilgili yaptığı açıklamaların da olumlu olduğunu belirterek, "İsmail hoca da efendi, sevimli bir insan. Kendisine bizim hocayla ilgili soru soruldu. 'Hoca benim hocalığımı bilmez, onun zamanında yardımcı hocaydım. İnsanlığımı, kişiliğimi bilir sadece' dedi. Doğru, bunu bazıları meydan okuma gördü. Tam tersi İsmail hoca güzel bir tespitte bulundu. 'Hoca olarak kendimi kanıtlama peşindeyim' dedi. Ersun hoca bilinen bir hoca zaten. Kim daha iyi manevralar yaparsa onun takımı iyi futbol oynayacaktır. Hocamızın Şükrü Saraçoğlu'nda olumsuz durum yaşayacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanı Hacıosmanoğlu'nun hak mahrumiyet cezası olduğunu ancak yönetim kurulu olarak İstanbul'daki karşılaşmayı stadyumda izleyeceklerini belirten Aslan, "Geçen sene orada birtakım olaylar oldu ama bu sene öyle olmaz diye düşünüyorum. Çünkü gerginliği arttırmanın kimseye faydası yok, isterlerse de arttırsınlar. Biz işimizi yapacağız. Yönetim kurulu olarak da gidip takımımızın yanında olucağız" dedi.