En çok şehit dağ yöresinden!

En çok şehit dağ yöresinden!

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, “Allah şehitler için ‘Şehitleri öldü zannetmeyin onlar ölmezler ama siz fark edemezsiniz’ diyor. Allah bu memleket için, bu din için, diyanet için, şahadette ermiş şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine bizi de öbür dünyada Peygamber Efendimiz’in huzurunda gidenlerden eylesin” dedi.

“TÜRK MİLLETİ’NİN BAŞARISI ŞEHİTLİK MERTEBESİNDE GİZLİ”
Bir memleket için kanını akıtmanın kolay olmadığına vurgu yapan Tatlıoğlu, “Bu şehitlik ve şahadet bir tek bizim dinimizde var, başka hiçbir şeyde yoktur. Zaten Osmanlı’nın da Türk Milleti’nin de tarihi boyunca savaşlardaki başarısı buna bağlıdır. Biz savaşlara düğüne gider gibi gideriz ölümden korkmadan.Bunun için bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabrı celiler niyaz ediyorum. Hakkın rahmetiyle giden ve onun ailesinden olan herkesi de şerefli olarak alınlardan öpüyorum ve hepsini takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK ŞEHİT DAĞ YÖRESİNDEN
Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren yerin dağ yöresi olduğuna dikkat çeken Tatlıoğlu, “Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren bir yöreyiz. Bizim bu yörede ailesinde sülalesinde şahadet şerbetini içmemiş aile hemen hemen yoktur. Dolasıyla bizler hepimiz şehit çocukları olarak bu anlamlı günde dedelerimizi bir defa daha yad ediyoruz. Cenabı hak aziz kılsın iki cihanda da inşallah” diye konuştu.