ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: “İFTİRANIN DA BİR HAYSİYETİ VAR”

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: “İFTİRANIN DA BİR HAYSİYETİ VAR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’deki AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "İftiraların da bir haysiyeti var" dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise, 7 Haziran seçimlerinde başkanlık sistemi tartışmalarının seçim propagandalarında yer alacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile partililer katıldı. Bakan Yıldız kongrede yaptığı konuşmada, “Haziran seçimleri AK Parti istikrarı ile birlikte bunun uzun yıllara sirayet etmesine dönük gösterge olacak. Her seçimde olduğu gibi hamdolsun bu seçimin belirleyici rolünü kadınlar oluşturur” dedi.
Bakan Yıldız, “AK Parti döneminde 12 yılda Türkiye büyüdü. Bizim oluşturmaya çalıştığımız birçok fırsatın yanında birçok gelişmeler sağlandı. Türkiye’nin tehditleri de arttı. 12 yıl önce olmayan tehditlerin bir kısmı daha da belirginleşti. Yanımızda gördüğümüz dostlarımızın bir kısmını kaybettik. Bir bayan geldi ve dedi ki, ‘Bütün kızlarımızı, akrabalarımızı evimize topladık. Bir kadın ‘Aslında Türkiye bereketli bir ülkeydi ve bereketi kaçtı’ demiş. ‘60 milyar dolar rüşvetten para kaçırdılar. Başta Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ‘dedi. ‘Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?’ diye sormuş. 60 milyar doları Japonya’ya götürdüğümüzü ve onlara teklif ettiğimizi, onların kabul etmediğini, Singapur’a teklif ettiğimizi ama Malezya’daki kardeşlerimizin bize yardımcı olduğunu söylemiş bu hanım kardeşimiz. Uçakların bir bir düşmeye başladığını ve kimsenin bulamayacağını anlatmış. İftiranın da bir haysiyeti var. Bu kadar haysiyetsizlik, seviyesizlik olabilir mi? Biz insanımızı önce Allah’ın yarattığı için sonra İslami ve insanı gayelerle seven bir kişiyiz. O demiş ki, ‘Bacım gerçekten mi bunu anlatıyorsun’, demiş ki, ‘İnanın bu böyle.’ İslami hassasiyetlerimizle alakalı kadın kardeşlerimize büyük görevler düşüyor. Ankara’ya gönderdiğiniz milletvekili kardeşlerinizin alnı ak, Kayseri’nin caddelerinde siz değerli kardeşlerimizle alnımızın akıyla yürüyebiliyoruz. Yaklaşan seçimlerde bu teşkilatımızın milletvekili arkadaşlarımızda yenilenme olacak. Kadının iffetini koruyan AK Parti hükümetidir. Güzellik yarışmasında kadının iki kaburgasını alanlar, güzellik yarışmalarında yer almaya çalışıyorlar. Kadın bizim nesnemiz değil, bizim güvencimiz ve iffetimizdir. Ülkenin kendisidir. Alev Alatlı çıktı Moskova’da bir romanı ile birlikte uluslararası arenada yer aldı. Entelektüellik, bilimsellik illa bir aykırılık demek değil. Kadınlar AK Parti’nin vitrinindedir diyenler mahcup oldular. Türkiye’yi tehdit eden ne varsa, o tehditleri vesayetlerde içinde olmak kaydıyla bunları arındıracağız. Geleceği doğru ortaya koyduğumuz projelerle milletimizin ümidini yeşerteceğiz. Bunun için haziran seçimlerinde çalınmadık kapı bırakmayacağız” diye konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise, “Kadının adı olan toplumlar ilerleyen toplumlardır. Biz AK Parti olarak kadınlarımızla birlikte hareket ettik ve aktif olarak çalıştık. Elde ettiğimiz başarılarda kadınlarımızın payı çok büyüktür” dedi.
İşler, “Dinamik güç milletin iradesidir. Milletin iradesi çok önemlidir. Bizim milletimiz 3 Kasım 2002’de sandıkta iradesini ortaya koymuştur. Bizler 3 Kasım’da milletin bize yüklediği sorumluluğun bilinci ile hareket ettik ve başarıları gerçekleştirdik. Milletin iradesi ve kredisi de sonsuz değildir. 3 Kasım’da millet bize bir kredi verdi. Bunun neticesinde çalıştık ve çabaladık. Her alanda devasa devrim yaptık. AK Parti uyuyan devi uyandırdı. Milletimiz kredisini artırdı. Bizden önceki başarısız aciz siyasetçiler gibi davransaydık bizi de bu millet bir sonraki seçimde sandığa gömerdi. Biz iktidara geldiğimiz zaman Türkiye’yi arabaya benzetirsek, Türkiye birinci viteste giden bir araba gibiydi. Böyle bir Türkiye’yi devraldık. Şu anda arabamızı 3. vitese kadar çıkardık. Türkiye yeni bir döneme girildi 10 Ağustos’ta. Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı söz konusu ve yeni bir fiili dönem var. Bu dönemde inşallah 7 Haziran seçimleri yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları ile geçecek. Hedeflere ulaşabilmek için bizim süratimizi artırmamız lazım. Türkiye’nin bunun için yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye’de çarpık bir muhalefet anlayışı var. Ne teklif ettiysek reddettiler. 7 Haziran seçimlerde Anayasa’yı değiştirecek sayıya ulaşmamız lazım. Bunu inşallah milletimizin desteği ile yapacağız. Yeni Anayasa ile birlikte başkanlık sistemi tartışması da gündeme girdi ve seçim kampanyalarında yapılacak. Biz istiyoruz ki güçlü ve hızlı karar alan Türkiye olsun. Artık sistem değişikliğine gidilmeli. Artık zamanın geldiğini düşünüyorum. 2015’ten sonra yeni bir döneme girdiğimizi göreceğiz” diye konuştu.
Başkanlık sistemini muhalefetin tartışmak istemediğini söyleyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Millete inanmıyorlar, kendilerine güvenmiyorlar. Başkanlık sistemi olursa yüzde 51 oy ile başkan göreve gelecek. İlelebet muhalefette kalmak istemedikleri için başkanlık sistemini istemiyorlar. CHP ancak koalisyon ortağı olabiliyor. Milletin diliyle konuşmazsanız ilelebet muhalefette kalmak zorundasınız. Onların güçlü Türkiye diye bir derdi yok. Birileri Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsız oluyor. Bundan dolayı 14 Mayıs önemli bir tarihti. IMF’ye olan borçlarımızı bitiriyoruz ve sistematik olarak Gezi Parkı olayları ortaya konuluyor. Şunu bilin ki Gezi olayları Türkiye’yi durdurma operasyonuydu. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında pek çok fark var. En önemli fark yeni Türkiye’de iktidar muktedirdir. Gezi olaylarından netice alamayanlar, 17-25 Aralık olaylarında sonuç almaya çalıştı. Son iki yılda Türkiye üzerinde olaylar oynanmaya çalışılıyor. AK Parti’den kurtulma çabası içine girdiler. Milletimizden destek alıyoruz. Onlar millete inanmadıkları için ayak oyunlarıyla iktidar olmaya çalışıyorlar. 7 Haziran seçimleri son derece önemli. AK Parti’nin 10. sınavını vereceğiz, yeni bir başbakan ve genel başkan ile vereceğiz. İkincisi 7 Haziran’dan sonra 2019’a kadar seçim yok. Bizim artık zamanı iyi kullanmamız lazım. Bu 4 yılı altın yıl olarak kabul edip hedeflere ulaşmamız lazım. Kayseri AK Parti’nin kalesi olan illerden bir tanesi. Artık Kayseri’de hedefimiz yüzde 70’in altına düşmemektir.”