ENGELLİ ÇOCUK BARAKA YANGININDA HAYATINI KAYBETTİ

ENGELLİ ÇOCUK BARAKA YANGININDA HAYATINI KAYBETTİ

MUĞLA (İHA) – Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir barakada çıkan yangında 12 yaşındaki engelli çocuk yanarak hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Çetibeli Mahallesi’nde 20 yıldan bu yana küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Muhammet Sarı (42) sabah keçileri otlatmaya çıktı. Eşi Leyla Sarı da, engelli oğlu 12 yaşındaki Kadir Sarı ile 2 kardeşini baraka tipi evde bırakarak alışverişe çıktı. Muhammed Sarı’nın erkek kardeşinin 2 çocuğu da, Kadir Sarı ve 2 kardeşinin bulunduğu barakaya gelerek oynamaya başladılar. Öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple barakada yangın çıktı. Yaşları 7 ile 10 arasındaki 4 çocuk alevlerden koşarak kaçıp kurtuldular. Yangın bir anda barakayı sararak içerde bulunan piknik tüplerinden birinin patlamasına neden oldu. Engelli olduğu için alevlerden kaçamayan 12 yaşındaki Kadir ise alevlerin içinde kalarak hayatını kaybetti. Komşularının haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, Kadir Sarı’nın yanarak öldüğünü tespit etti. Yangında 18 keçinin de yanarak telef olduğu belirlendi.
Olay yerine gelen Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, olayla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra aileyi teselli etmeye çalıştı. Kadir’in cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yangında barakalarını ve tüm eşyalarını kaybeden aileye Kızılay tarafından barınma ve yiyecek maddesi yardımı yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.