ENGELLİ MAAŞLARINDA YAPILAN KESİNTİYE TEPKİ

ENGELLİ MAAŞLARINDA YAPILAN KESİNTİYE TEPKİ

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, engellilere ödenen maaşlarda değişikliğe gidildiğini belirterek bu yeni uygulama ile binlerce engellinin mağdur olduğunu söyledi.
Dernek Başkanı Ali Haydar Koyun, 2022 sayılı yasada öngörülen değişikliklerle engelli maaşı alan binlerce vatandaşın mağdur olacağını belirterek Dernek Genel Merkezlerinin girişimleri ile bu yasada değişiklik yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Malatya’da da 22 dernek temsilcisi ile bir araya geldiklerini ve yasada değişiklik yapılması için ortak karar alarak girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Koyun, ilgili yasa nedeniyle son dönemlerde Malatya ve Türkiye’de binlerce engellinin mağdur olmaya başladığını belirterek kendilerine verilen hakların kısıtlandığını söyledi.
Her gün kendilerine ve Türkiye’deki tüm şubelere onlarca müracaatın yapıldığını dile getiren Koyun, “Aldığımız sakatlık aylığımız hiçbir mantıklı gerekçe olmadan kesintiye uğruyor. Bunun giderilmesi amacıyla bir çalışma başlatıldı” dedi.
Aynı şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılan eve bakım aylığı yasasında da sıkıntıların olduğunu kaydeden Koyun, bu iki yasa ile ilgili değişikliğe gidilmesi adına Türkiye’de 160’a yakın Dernek, Konfederasyon ve Federasyonun ortak karar aldığını kendilerinin de Malatya’da bu karara destek vereceklerini söyledi.
Konu ile ilgili Malatya’daki derneklerle ortak basın açıklamaları yapacaklarını ve TBMM’de gurubu bulunan siyasi partilerin İl Başkanlıklarını ziyaret edeceklerini kaydeden Koyun, Malatya milletvekilleri ile de görüşerek bu konuda destek isteyeceklerini ifade etti.
Bu yasa ile binlerce engellinin mağdur olduğunu vurgulayan Koyun, “2012 yasada 18 yaşını doldursun veya doldurmasın her engellinin bu haktan faydalandırılması gerekiyor. 18 yaşının doldurmuş işe girememiş her engellinin bu yasadan faydalandırılması gerekiyor. Evde bakım ücretinde de bu maaş engelliye verilmiyor ona bakan anne yada babasına bir sosyal yardım olarak veriliyor. Burada da bazı sıkıntılar yaşanıyor” şeklinde konuştu.