Engellilerin Toplumsal Entegrasyonun Geliştirilmesi Projesi

Engellilerin Toplumsal Entegrasyonun Geliştirilmesi Projesi

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında sivil katılım ve önemi, STK’lar için iletişim yöntemleri, Avrupa Birliği (AB) fonları ve sistemleri ile proje hazırlama hakkında STK temsilcilerine eğitim verildi.
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, “Engellilere yönelik hizmet sunan STK’ların kapasitelerini artırması, kaliteli hizmet sunabilmesi ve proje geliştirme yeteneklerinin geliştirilmesi kaçınılmazdır. Engellilerin önündeki engellerin kalkması lazım. Bunun içinde engellilere yönelik hizmet sunan, devletle, engelli arasında köprü konumunda bulunan STK’lara büyük rol ve görevler düşüyor” dedi.
İşitme engelliler için konuşmaların, işaret diliyle de katılımcılara anlatıldığı eğitim toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Sermet Başaran, Avrupa Birliği’nden engelli STK’larına 3, 6 milyon avro bütçe ayrıldığını söyledi. Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Sermet Başaran, “Bu kapsamda projenin en önemli etkinliklerinden birini engelliler alanında faaliyet gösteren STK’ların kapasitelerinin düzenlenecek eğitim programı yoluyla güçlendirilmesi oluşturulmaktır. Bu yolla ilgili STK’ların kapasite gelişimleri ve alana daha nitelikli hizmet vermeleri sağlanmış olacaktır. 2 gün süren "Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Tamamlanması" projesi kapasite geliştirme eğitim programında; eğitimin amacı, sivil katılım ve önemi, STK’lar için iletişim yöntemleri, AB fonları ve sistemleri ve proje hazırlama hakkında STK temsilcilerine eğitim verildi” dedi.
PROGRAM SERTİFİKA TÖRENİYLE SON BULDU
Program kapsamında 2 gün süreyle STK temsilcilerine, proje hazırlama, yürütme, sonuçlandırma ve farklı fon kaynakları üzerine yoğun bir eğitim verildi. Van’da faaliyet gösteren dernek temsilcilerinin katıldığı program, interaktif şekilde sürdürülürken, farklı dernek ve kuruluşlardan katılımcılar bir araya gelme ve beraber çalışma imkânı elde ettiler. STK Kapasite Geliştirme Eğitim Programı, katılımcılara sertifika takdimi ile sona erdi.