Erdemli’de 250 Usta Öğretici Başvurusu Bekleniyor

Erdemli’de 250 Usta Öğretici Başvurusu Bekleniyor

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yeni eğitim öğretim yılında açılacak kurslarda görev alacak usta öğreticilerin başvuruları devam ediyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur, “2014-2015 eğitim-öğretim döneminde müdürlüğümüz bünyesinde açılacak olan kurslarda görev almak isteyen usta öğreticilerin başvuruları Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 12 Eylül 2014 tarihine kadar alınacaktır” dedi.
Bu yıl yaklaşık 250 usta öğretici başvurusu beklediklerini belirten Okur, “Halk Eğitim Merkezleri atanamamış üniversite mezunları ile alanlarında kendilerini yetiştirmiş ustalık, usta öğreticilik ve kalfalık belgesi olanlara iş imkanı sunuyor. Kurumlarımızın işsizliği önlemede önemli bir yeri var. Biz bu yıl açılacak kurslarımızda görev almak üzere 250 usta öğretici başvurusu bekliyoruz. Başvuruların şahsen müdürlüğümüze yapıldığını bir kez daha hatırlatıyoruz” diye konuştu.
Erdemli’nin tarım, turizm ve ticaret merkezi olması dolayısıyla halk eğitiminin ilçede öneminin arttığını da dile getiren Okur, “İnsanlarımızın birbiriyle kaynaşarak sosyalleşmelerini, el becerilerini ve yeteneklerini geliştirerek meslek sahibi yapmayı, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını temin ederek aynı zamanda stres atmalarına da yardımcı olmaktayız. Dolayısıyla Erdemli halkının bugünü ve geleceğinde ihtiyaç duyacağı her alan ve her konuda eğitim ihtiyaçlarını karşılayan, böylesi bir ihtiyaç ortaya çıktığında akla gelen ilk kurum olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Okur, başvuruda bulunmak isteyen usta öğreticilerin görev alınacak branşlarla ilgili detaylı bilgileri kurumlarından alabileceklerini de kaydetti.