Erdoğan: Baktım garip garip açıklamalar yapıyor, frekansı yüksek bir cevap verdim

Erdoğan: Baktım garip garip açıklamalar yapıyor, frekansı yüksek bir cevap verdim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, özetle şöyle konuştu: "Son il başkanları toplantımızdan bu yana Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Bolu, Sakarya, Diyarbakır, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon illerimize giderek kongrelerimize katıldık, vatandaşlarımızla buluşma fırsatı yakaladık. Şu ana kadar 43 il kongremize bizzat katıldım. Cumartesi günü İstanbul'daki bazı ilçelerimizin kongrelerine pazar günü de Adana ve Hatay il kongrelerine katılacağım. Kongrelerimizin vesilesiyle ziyaret ettiğimiz şehirlerde vatandaşlarımızın bize gösterdiği hüsnü kabul gerçekten memnuniyet vericidir.

Buradaki anahtar kelime çok çalışmaktır. Partimiz ve ülkemiz için çok çalışmayı kastediyorum. Her zaman söylediğim gibi biz AK Parti'yi milletimizle birlikte kurduk. Milletimize hizmet etmek için kurduk. AK Parti'ye ne bu kifayetsiz muhalefet ne FETÖne PKK gibi terör örgütleri zarar verebilir ne de dış güçler zarar verebilir.

KOSOVA'DAKİ MİT OPERASYONU

MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini aldılar getirdiler ve Emniyet'e teslim ettiler.

'METAL YORGUNLUĞUNDAN KURTULDUK'

AK Parti’ye zarar verebilecek tek şey bu anlayışı, dava şuurunu kaybetmiş kendi içimizdeki arkadaşlarımızdır. Her kim ki AK Parti’yi bırakıp sadece kendisi için çalışmaya başlamışsa bu partiyle birlikte ülkeye de yanlış yapıyor demektir. Her kim milleti bırakıp sadece kendine çalışmaya başlamışsa milletle birlikte bize de yanlış yapıyor demektir.  Bir partiye küçük olsun benim olsun zihniyeti başlamışsa orada durum vahimdir. AK Parti’yi 2001 ağustos ayından beri bu zihniyetten uzak tutmak için elimizden geleni yaptık. Bu yanlışa kapılanlar oldu. Hatasını anlayıp yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumuza devam ettik, ediyoruz. Buna rağmen hatada ısrar edenlerle de yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Benim dile getirdiğim bir ifade vardı. ‘Metal yorgunluğu’ ifadesiydi. Kast ettiğim hususlardan birisi de buydu. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişimle partimizin metal yorgunluğu bu tehditten kurtulduk. Şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu.

'DUYGUSAL HAREKET EDEMEYİZ, AYAĞIMIZA BAĞ OLANLARDAN KURTULMAK BOYNUMUZUN BORCU'

uygusal hareket edemeyiz, hissi hareket edemeyiz. Partimizin ilkeleri var ve biz bir siyasi partiyiz. Ve biz bir defa dostlarımızı artırmaya, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz. Bu gayretin içerisinde geleceğe yürümek durumundayız. Bunun için genel merkezimizle, hükümetimizle, belediyelerimizle 2023 hedeflerimize odaklanmış durumdayız. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız dedik ve yola böyle çıktık. Dolayısıyla en güçlü devletlerden biri haline getirmeden bize durmak, dinlenmek yok. Bu mücadeleye katkı sağlayan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Şu şöyledir, bu böyledir, buna hakkımız yok. Ayağımıza bağ olanlardan ise bir an önce kurtulmak da boynumuzun borcudur. Çünkü onlarla birlikte yürümek de zor.

 'ARAMIZDAKİ BAZI ARKADAŞLAR ÜLKEMİZDE EKONOMİK DURUMUN SIKINTI OLDUĞUNA DAİR AÇIKLAMA YAPTI'

Dün 2017 yılının malum dördüncü çeyrek sonuçlarının da açıklanmasıyla yılın tamamına ilişkin büyüme rakamımız belli oldu. Türkiye 2017 yılında yüzde 7,4 oranında bir büyüme kaydetti. 2016’da darbe girişimine ve terör olaylarına rağmen yüzde 3,2 büyüme oranında kalmayı başardık. Geçtiğimiz yıl yeniden bizim şahlanış yılımız oldu. Dünya ekonomisinin yüzde 85’ini temsil eden G20 ülkelerinin arasında birinci sırada yer alıyoruz. OECD ve AB’de de yüzde 7,8’lik büyüme elde eden İrlanda’nın hemen arkasından ikinci sırada yer alıyoruz. Ülkemizin aleyhinde estirilen havalar oldu. Bütün bu kredi derecelendirme kuruluşlarının nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye’ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını duymak bizi üzmüştür.

'ORTADA BÜYÜK BİR BAŞARI VAR' 

Ortada büyük bir başarı var, görünen köy kılavuz istemez. Hala bunlar konuşuluyor. Biz insan kendi ayağına kurşun sıkar mı? Ve ülkenin bu psikolojik üstünlüğünü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışları yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor? Her gün her saat susmak bilmeyen kriz söylemlerine, onca yalana rağmen elde ettiğimiz bu büyüme oranı tüm milletimize moral vermiştir.

'TUTTURMUŞLAR KUR AŞAĞI KUR YUKARI'

Tutturmuşlar kur aşağı, kur yukarı. Ya geçin bu işleri. Türkiye’nin ekonomisi ortadadır. Bir Afrin operasyonu, Gezi olayları, 17-25 Aralık bunları Türkiye geçirmedi mi ya? Bütün bunları geçirirken 11,2’yi yakaladık mı? Ortalama olarak 7,4’ü yakaladık mı? Yakaladık. Demek ki sizin o koyduğunuz kuralların hiçbirisi geçerli değil. Eskiden derlerdi ya esnafın çarıklısı. Bakmışsın almış başını gidiyor. Ama bakıyorsun ki önünde kariyeri olanlar da batıyor. Bu iş başka bir şey. Onun için Kayserililer hep havaya girer. Dünyanın, Amerika ve Çin arasında baş gösteren ticaret savaşının sancılarıyla kıvrandığı dönemde Türk ekonomisini zayıf göstermeye çalışarak huzursuzluk çıkartanlar kesinlikle art niyetlidir. Onun için biz kendimize inanacağız. Biz başarıya kilitleneceğiz. Yolumuza da bu şekilde yürüteceğiz.

'DÖVİZ KURUNU ÖCÜ GİBİ KULLANANLARA KÖTÜ HABER VEREYİM'

Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletin kafasını karıştıranlara kötü haber vereyim, üzülmesinler. Türkiye 2018’de elde edeceği yüksek büyüme oranıyla üzerine oynanan oyunları bir kez daha bozacak. Haberiniz olsun. Yabancı yatırımların ülkemize ilgileri giderek artıyor. Biz yatırımcı söz konusu olduğunda yerli yabancı ayrımı yapmıyoruz. Uluslararası yatırımcılara sesleniyorum. Kapımız size her zaman açıktır. Endişe etmeyin. Özellikle yüksek teknoloji ve istihdam ağırlıklı yatırımlara her türlü teşviki sağlıyoruz.

'DEDİKODUCULARA PRİM VERMEYİN'

Lütfen Türkiye’ye güvenin. Bozgunculara, dedikoduculara, kriz rantçılarına prim vermeyin. Türkiye’nin imkanları ve potansiyeli hem sorunların üstesinden gelmeye, hem de ekonomik hedeflerini gerçekleştirmeye yeterlidir. Hükümetimiz, üreten, çalıştıran, istihdam oluşturan, projesi olan herkesin yanındadır.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİSTLERİN SAYISI 3800'Ü BULDU 

Suriye’den ülkemize yönelen tehditleri ortadan kaldırmak ve Suriyeli kardeşlerimize güvenle yaşayabilecekleri bir zemin hazırlamak için başlattığımız Zeytin Dalı harekatımız başarıyla sürüyor. Son rakamı aldım, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3800’ü buldu. Ayrıca Siirt’te 6 köy korucusu şehit, 7 yaralı ve bunun yanında trafik kazası neticesinde farklı bazı kazalar var. Tabi bizim trafik kazalarımız alt yapıya rağmen, ne yazık ki bazı araç kullanıcılarının dikkatsizlikleri sebebiyle durmuyor ve aynen devam ediyor. Sürücülerin uykusuna dikkat etmesi lazım, gece yolculuğunda dikkatli olması lazım. Dikkatli olmayınca bedeli de bu işin maalesef ağır oluyor.

 'OBAMA'NIN BANA BİZZAT VERDİĞİ SÖZ VAR'

Raco ve Cinderesi gibi önemli noktalarının ardından Afrin şehir merkezinin de ele geçirilmesiyle operasyonun amaçlarına büyük ölçüde ulaşıldı. Şimdi harekata devam ediyoruz. Bu arada Münbiç de dahil olmak üzere Suriye’^nin diğer bölgelerindeki terörist unsurlarına yönelik planlamamız da sürüyor.  Şu ana kadar 12 gözlem noktasından 7’si bizim kontrolümüzde. Bununla sınır bölgelerini 12 gözlem noktasıyla kontrolü alıyoruz. Diğerlerini de inşallah çok yakında faaliyete geçireceğiz. Böylece Doğu Guta, Halep, Rakka benzeri facialardan birinin de İdlib’de yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Münbiç’de bize verilen çok açık sözler, taahhütler var. Biz oralardan hareketle bu görüşmeleri yapıyoruz. Biz sıradan duyduğumuz laflarla hareket etmiyoruz. Obama’nın bizzat bana verdiği söz var. Neydi o söz? YPG’yi PYD’yi bunları biz Fırat’ın doğusuna göndereceğiz. Ve buraya da Münbiç’in kendi halkını alacağız.