Erdoğan, bir kez daha tekrarladı: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan, bir kez daha tekrarladı: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan, 6 Ekim’de Afyonkarahisar’daki termal bir otelde başlayan AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasını yaptı. Konuşmada kabine üyeleri ve milletvekillerine seslenen Erdoğan, terörle mücadeleye değindi. Erdoğan, “Biz milletimize gönülden bağlı olduğumuz, her işimizi de milletimizin gönlüne girmek için yaptığımız için iktidardayız. Teröristler dağlarda birebir imha edilirken onların da uzantıları da artık kimsenin ne yaptığını bilmediği siyaset cesedine dönüşmüştür. FETÖ denilen ihanet çetesi emniyet, yargı, eğitim ve sivil, toplum örgütleri üzerindeki militanları ile milleti boyunduruk altına alınmaya çalıştı. Onlar şimdi milletin vicdanında çoktan mahkum edildi. Bunlarla ilgili davalar yavaş yavaş sonuçlanmaya başladı. Siz onların mahkemede yaptıkları şovlara bakmayın. Onların cezaevinde yaptıkları ihaneti düşündürecek ve çevresindekiler bunları hatırlatacak. 15 Temmuz gecesinin değerlendirmesini yaptığımızda bu ümmetin nelerden kurtulduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Rabbim bizleri hıfzı eminine almamış olmasaydı bizler bugün bu toplantıyı yapamıyor olacaktık. O geceyi bizzat yaşayanlar nasıl bir mücadele ile o geceden nasıl çıktığımızı ifade edeceklerdir. Bir millet ki F 16’ların altına kendini bu kadar büyük cesaret ile atıyorsa tankların altına atıyorsa taramaların önüne atlıyorsa buradaki imanı söndürmek mümkün değildir. Aslı olan da bu değil mi? Paslı yürekler ile passız olanlar o gece savaştı ve bunun neticesini aldı” dedi.

BATI’YA REST

Batı ülkelerine sözde iltica eden ve iade edilmeyen FETÖ üyeleri konusuna da değinen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’nin FETÖ terör örgütü ile ilgili girişimleri yavaş yavaş olsa da netice vermeye başlamıştır. Şu anda mahkumiyet kararları onlarla ulaştırılacak ve yurtdışındakilerin tavırlarını göreceğiz, uluslararası hukukta da tavırlarını göreceğiz. Muteber alimlerin ortaya koyduğu çalışmalar FETÖ’nün sadece devletimiz için değil dinimiz içinde paralel yapı kurduğunu gösteriyor. FETÖ geldiği nokta itibariyle sapkın bir harekete dönüşmüştür. Bununla ilgili FETÖ dinimizle ilgili karanlık düşünceleri olanların doğal ittifakları haline gelmiştir. İslam’ın çizgisinden sapanlara kol kucak açan Batı’nın bunları niye böyle sahiplendiğini daha iyi biliyoruz. PKK nereye sığınıyor Batı’ya, DEAŞ nerede? Batı’da. Batı’dan gelip Suriye’ye girmek istediler yakaladıklarımız gönderdik. FETÖ nerede? Batı’da. Bununla kalmıyorlar çok ciddi parasal destek sağlıyorlar. FETÖ’nün birçok Avrupa bölgesinde yapılandıklarını biliyoruz sorduğumuzda ‘bunlar iltica ettiler’ ne demek iltica bunlar terörist, katil işte bak bizim mahkemelerimizin verdiği, bizden istediklerinizi almak için önce bizim istediklerimizi verin. Senden istediğim zaman yargı diyorsun. Bizden istediğiniz zaman kusura bakmayın bizde de yargı. Yargı kararını vermiş mevzu bitmiştir. Esasen milletimizin bağımsızlık ve gelecek mücadelesi ile sahih İslam geleneği bin yılı aşkın iç içe geçmiştir. İşte bu yüzden 15 Temmuz gecesi ezanın ve selanın gücü silahın gücüne galabet çalmıştır. Ülkemizin başında dolanan karabulutların hiçbiri diğerinden bağımsız değildir.”

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

“Biz Türkiye’nin Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine kaynağında çözme stratejimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Fırat Kalkanı bunun ilk adımı, şimdi İdlib’te bir operasyon yürütülüyor” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

"Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da sonuna kadar açıktır. Bize husumet besleyenlere sözümüzü ise burada bir kez daha tekrarlayayım, bir gece ansızın gelebiliriz"