Erdoğan'dan DEİK Genel Kurulu'nda önemli mesajlar

Erdoğan'dan DEİK Genel Kurulu'nda önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından notlar;

* Bu Genel Kurul vesilesi ile tüm katılımcılara yolunuz açık olsun diyorum. Dünyanın ciddi değişimler yaşadığı bir süreçte yeni yapısıyla DEİK'in iş dünyamızın lokomotif kuruluşu haline geldiğini görüyoruz. 2016 Ocak'tan beri DEİK'in düzenlediği 5 bin farklı etkinliği olumlu bir gidişat olarak  değerlendiriyoruz. Elbette burada üye sayısı kadar üyelerimizin niteliği ve vasfı da önemlidir. DEİK asıl değişimi kendi bünyesinde gerçekleştirmiştir. Son dönemdeki adımları Türkiye'nin tüm farklılıklarını içinde barındıran yapıya kavuşturmuştur. 

 * Ülkemiz adına da kazanım gördüğüm başarının korunması ve geliştirmesi gerekiyor. Önümüzdeki sene de devam edeceğine inanıyorum. 2019 için belirlenen işimiz gücümüzü dünyaya taşımak. Bu bizim parolamız. 2019 bu noktada çok farklı olacak. Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya taşımanızı bekliyorum. İş dünyamıza yol çizecek fikri egzersizler de yürütmelidir. Her zaman sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim. Gerek 2011 yılı, gerek o günden bugüne gelen süreç 11 yılı aşkın Başbakanlığım döneminde gerekse Cumhurbaşkanlığı sürecimde özel önem verdim. Ziyaret ettiğimiz her yere DEİK'i de davet ederek iş adamlarımız arasında köprüler kurduk. 

* Bundan sonraki süreçte burada bu çatı altında aslında KOBİ'leri de almak suretiyle tabii... 8 bin 582 ihracatçımıza yeşil pasaport ile önünü açtık. Pek çok ülkeye vizesiz seyahatin yolunu açtık. Eximbank'ın sermayesini 3 milyar liradan 10 milyar liraya çıkardık. İhracatçılarımıza 2 milyar sadece geçen sene destek verdik. Son 16 yılda 201 milyar doların üzerinde doğrudan yatırımın üzerine ulaştık. İş adamlarına yurt dışında heyecan ve girişimci ruhunu aşılayalım istiyoruz. Devlet ve hükümet başkanlarını da ülkemizde ağırlıyoruz. İran Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani ile Çankaya Köşkü'nde iş adamlarımızı bir araya getirdik. Bunlar ilk... Yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.

* Bugün Türkiye 15-20 yıl öncesine kadar esamesinin okunmadığı ülkelerde şimdi iş adamlarıyla, STK'larıyla, ürünleriyle var. Kültürümüzle ülkemizi tüm dünyada görünür hale getirdik. Bugün Türk girişimciler ticaret yapıyor, yüz binlerce insana istihdam sağlıyor. Mühendislerimiz çok geniş bir coğrafyada imza atıyor. Senagal'in başkenti Dakar'da Türk müteahhitlerin yaptığı havalimanı karşılıyor.

* Yollarını, havalimanı, spor salonunu Türk yapıyor. Lübnan, Endonezya, Gana... Endonezya'daki tsunamide kardeşlerimiz öldü. Tüm Endonezya halkına Türk halkı olarak baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Şu anda Pakistan'a MİLGEM projesini ihraç ettik. Teslimatı yapılacak. 1 milyar doların üzerinde bir proje. Güney Afrika'da insanlar Türklerin yaptığı ev eşyalarını yaptığı, dolapları kullandığını görüyoruz.