Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt verdi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

"Şu anda bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben kendisi için çırak bile olamadı demiştim, gerçekten çırak bile olamadı. Bu yakışacak çok çok ifadeler var da, buna edebim müsade etmiyor. Siyasi sapık dedim. Niye dedim. Aile ve Sosyal Politikalar Nakanımız, partimiz kurulduğundan bu yana dava arkadaşımızdır. Bu zatın ne ilmi, ne yaşamı, ne de siyasetteki yeri el vermez. Bir kasetle geldiği makam var, o kaset olmasa o makama gelemezdi. Sayın Baykal'ın yanından çıktığı zaman 'Adaylık düşünmüyorum' diyen kişi ertesi gün aday oldu. Akşam başka sabah başka bir tipleme. Allah Türk siyasetini böyle tiplerden korusun. CHP'ye oy vermiş kadın kardeşlerimin bu saygısızlığı aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi"

İHANET İÇİNDE OLANLARIN VATANDAŞ OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Erdoğan vatandaşlıktan çıkarma düzenlemesi ile ilgili "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türk vatanına Türk milletine ihanet olamaz, bunlar bu vatana ihanet içerisindeler. Bu ihanet içinde olanların da bu ülkenin vatandaşı olmasını doğru bulmuyorum. " şeklinde konuştu.

"BUNLAR KARAKTER CİBİLLİYET MESELESİ"

Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin, TSK’nın temel saldırı silahı olarak tasarlanan Milli Piyade Tüfeğinin bilgilerini ABD'li bir firma6ya satarken suçüstü yakalanması ile ilgili de konuşan Erdoğan "Bunlar tabi karakter cibilliyet meselesi. Şu anda tutuklandı. bu tabi çok üzücü bir olay bir makama gelmiş insanın kalkıp da böyle bir sırrı deşifre etmesi üzücü bir olay tabi yargı şimdi onunla ilgili gereğini yapacaktır." dedi.