Erdoğan'dan YSK kararı ile ilgili flaş açıklama!

Erdoğan'dan YSK kararı ile ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun referandumun iptal edilmesi başvurularını reddetmesini de ilk kez değerlendirdi.

YSK'nın kararının kesin olduğunu ifade eden erdoğan, "Bu iş bitti" dedi. Cumhurbaşkanı, CHP'nin Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e başvurma seçenekleri için de konuştu.Erdoğan, konunun AYM ve AİHM'in yetki alanına girmediğini savundu. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Referandumu tanımıyoruz' sözleri için de, "millet iradesine saygısızlık hakkın yok" dedi.

"AGİT'İN TARAFSIZLIĞINA NASIL İNANAYIM?"

Avrupa'daki 'Evet' oranlarını değerlendiren Erdoğan, "Avrupa'nın müdahalesi ters tepti" dedi. AGİT'in raporuna değinen Erdoğan "Tarafsız ve bağımsız olmaları gerekir. AGİT'in tarafsızlığına nasıl inanayım?" ifadesini kullandı. 

16-17 MAYIS'TA TRUMP İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Erdoğan ayrıca 16-17 Mayıs'ta  ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞME MAYISTA DEMİŞTİ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO Zirvesi öncesi mayısta görüşeceklerini söylemişti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kesin tarihin belirlenmesi için ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti.