Erdoğan'ın çağrısına Oxfordlu Türk kızı ses verdi

Erdoğan'ın çağrısına Oxfordlu Türk kızı ses verdi

Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın ''Düğünlerinizi Türkiye'de yapın'' çağrısına uyan Londra'daki  gurbetçi çift, Oxford Üniversitesinde eğitim gören 23 yaşındaki kızları Zeynep  Yanar'ın kına gecesini vize sorunu nedeniyle damat katılamasa da memleketleri  Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirdi.

Pazaryeri'nde bir düğün salonunda yapılan kına gecesinde, gelin Zeynep  Yanar, damadın kınaya katılamaması nedeniyle buruk sevinç yaşadı. Zaman zaman  gözleri dolan Yanar, kına pastasını müstakbel kayınvalidesiyle kesti.

Gelin Zeynep Yanar,  İngiltere'de doğduğunu ve Oxford Üniversitesi  Dijital Medya Prodüksiyonu Bölümünde öğrenim gördüğünü söyledi.

Aynı üniversiteye yüksek lisans eğitimi için Adana'dan gelen Halil  Algan (28) ile tanışıp evlenmeye karar verdiklerini anlatan Yanar, sözlerini  şöyle sürdürdü:

"Nişanlımın okulu bitti, orada bir şirkette mühendis olarak çalışıyor.  Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine düğünümüzü Türkiye'de yapmaya karar verdik.  Nişanlım şu an orada çalışıyor, vizesini uzatmak için başvurdu ancak İngilizler  vizeye damgayı vurup yollamadığı için 5,5 aydır beklemedeyiz. Kına gecemize bile  katılamadı. Şu an pasaportu içeride, her şeyi tamam. Bütün evrakını istedikleri  şekilde yolladı. Hiçbir engel yok karşısında ama o damgayı vurup yollamıyorlar."

Yanar, düğünü 1 Temmuz'da nişanlısının memleketi Adana'da yapmayı  planladıklarını dile getirerek, "1 Temmuz'da inşallah Adana'da düğünümüz olacak.  O zamana kadar vizesinin çıkacağını umut ediyoruz." diye konuştu.

Zeynep Yanar, eğitiminin bitmesinin ardından eşiyle Türkiye'de  yaşamaya karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Gelinin babası Fikri Yanar da 28 yıldır Londra'da yaşadığını ve  Otomobil tamirciliği işiyle uğraştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Düğünlerinizi Türkiye'de yapın'' çağrısı  üzerine kızının kına gecesini Türkiye'de yapmaya karar verdiklerini ifade eden  Yanar, "Düğünümüzü Türkiye'de yapmaya özen gösteriyoruz ancak damadım vizesi  onaylanmadığı için bu mutlu günde kızımın yanında olamadı. Evet, onlar varsın  vize vermesinler, biz aslında oranın da vatandaşıyız. Ancak şunu belirtmeliyim ki  ülkemiz çok gelişti, kesin dönüş yapacağım. Allah izin verirse küçük kızımı  Türkiye'de okutacağım." dedi.

Damadın annesi Sema Algan da Adana'dan kına gecesi için Bilecik'e  geldiğini belirterek, "Oğlum burada olmadığı için çok duygusal anlar yaşıyorum.  Oğlum burada bulunmayı çok istiyordu ancak vize engeli nedeniyle gelemedi.  İnşallah 1 Temmuz'da Adana'da yapacağımız düğüne yetişecek." ifadelerini  kullandı.