Erdoğan Obama İle Görüştü

Erdoğan Obama İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesinin ikinci ve son gününde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.
TSİ 17.05’te başlayan ve 18.30’da sona eren görüşmenin başında Erdoğan ve Obama açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Obama ile askeri, siyasi ve ekonomik birçok alanda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade ederek, “Sayın Obama’yla NATO liderler zirvesinde bir araya gelmenin ve bölgemizde cereyan eden gelişmelerin değerlendirilmesi fırsatını bulduğum için çok memnunum. Türkiye’yle Amerika arasında model ortaklık çerçevesinde devam eden bir hassas sürecimiz var. Birçok konularda birbirimize çok daha yakınlaştırıyor. Bunların askeri plandaki en önemli çerçevesi NATO’dur. Siyasi noktadaki, ekonomik, kültürel noktadaki birlikteliklerimiz var. Şu anda uzun zamandır bölgede Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Libya gibi birçok çevrede konuların görüşüldüğü bir NATO zirvesi yaşadık. Bunları da sayın Obama’yla birlikte değerlendirme imkanımız olacak. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendireceğiz” dedi.
ABD Başkanı Obama ise Erdoğan ile IŞİD ve Suriye konularını görüşeceklerini ifade ederek, “Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’la tekrar görüşme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Türkiye, NATO bünyesinde Avrupa, Ortadoğu ve Müslüman dünyasında köprü görevi gören bir ülkedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı yapacağımıza inanıyorum. Özellikle Irak ve Suriye’deki istikrarsızlıktan ve IŞİD tehdidinden konuşacağız. Özellikle Türkiye ve Amerika hem istihbarat hem de askeri alanda neler yapabileceğini konuşacağız. Ayrıca Suriye konusundaki krizden ve Türkiye’nin cömert bir şekilde milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Erdoğan’la Obama’nın yapacağı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da yer aldı.
(ES-
KAYNAK: POOL