Erol Evcil'in tahliye talebi reddedildi!

Erol Evcil'in tahliye talebi reddedildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 3 ayrı suç örgütüne yönelik 29 ilde düzenlenen 'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden aralarında Erol Eşrefoğlu (Evcil), Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak'ın da bulunduğu 29'u tutuklandı.

Şüphelilerden bazıları, itiraz üzerine daha sonra serbest bırakıldı. Savcılık, 3 ayrı gruba ayırdığı soruşturmada önce Erol Eşrefoğlu dahil 17 kişi, daha sonra aralarında Hüseyin Eryılmaz'ın da bulunduğu 46 kişi, son olarak da 136 kişinin olduğu Melih Karabacak grubuna dava açtı.

Tahliye talepleri reddedildi

5’i tutuklu 17 sanık hakkında açılan ilk davanın görülmesine, Ankara 21’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, eksiklerin giderilmesini isteyerek bu aşamada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Savcının görüşü yönünde beyanları alınan tutuklu sanıklar beraatlerini, adli kontrol hükümleri uygulanan bazı tutuksuz sanıklar da bu tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

Sanık Erol Eşrefoğlu'nun avukatı da müvekkiline ait şirketlere atanan kayyumlarla diğer hisse sahiplerinin hisselerinin devri konusunda anlaştıklarını, şirket sayısını 2'ye ya da 3’e indireceklerini, bu sayede devlete olan vergi borçlarının tamamının ödeneceğini söyledi. Avukatı, bu işlemlerin hızlı yürütülmesi için soruşturma başından beri tutuklu bulunan Erol Eşrefoğlu'nun tahliyesini istedi. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

İkinci davada 8 kişi tahliye edildi

Operasyon kapsamında açılan ikinci davada, 8’i tutuklu 46 sanığın yargılandığı Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Fenerbahçeli eski yöneticilerden Hulusi Belgü ile örgüt lideri olmakla suçlanan iş insanı Hüseyin Eryılmaz’ın da bulunduğu 8 tutuklu sanığı tahliye etmişti.