ERZİNCAN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞINA AKSUN SEÇİLDİ

ERZİNCAN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞINA AKSUN SEÇİLDİ

Erzincan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı 11.Olağan Kongresi partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Erzincan Kulem Park Salonunda gerçekleştirilen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Erzincan MHP İl Başkanı Erkan Karaman, MHP Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu, Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Mutlu, belediye, belde başkanları ve delege üyeleriyle teşkilat mensupları katıldı.
Gerçekleştirilen kongrede Bekir Aksun İl Başkanlığı için tek aday oldu ve yeni İl Başkanı seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan kongrenin divan başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya yaptı.
Kongrede ilk olarak konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman açıklamasında şu görüşlerde bulundu; “Bundan 13 yıl önce hiçbir iktidara nasip olmayacak bir meclis çoğunluğu ile tek başına iktidara gelen AKP iktidara geldiği ilk günden bugüne ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal iç politikalarla maalesef ülkemizi çok sıkıntılı bir döneme sokmuş ve halen daha yaşatmaya devam etmektedir. Adalet ve hakkaniyet vaat ederek iktidara gelen AKP döneminde yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları ayyuka çıkmıştır. Daha dün sayılabilecek tarihte patlayan ve siyasi tarihimize 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu olarak geçecek olan olaylar AKP hükümetinin dönemin Başbakanı bugünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanı Davutoğlu’nun tavırları hafızalarımızda tazeliklerini korumaktadır. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları patlayıp ortaya çıktığından itibaren yargının yolunun açılması, gerçeklerin ortaya çıkması için gereğini yapması gereken dönemin Başbakanı tam aksine davranarak operasyon yapan polis ve savcıları görevden alarak sürdürmüştür. Her fırsatta yüce dinimizi istismar etmekten çekinmeyen AKP zihniyeti ve Erdoğan Yüce Peygamberimizin “Hırsızlık yapan kızım Fatma bile olsa gereken cezayı vermekten çekinmem” sözünü âdete savurmuştur. Ayakkabı kurularında bulunan milyon dolarlar, para sayma makineleri, bakanlık kolundaki milyon dolarlık saatler, bakan çocuklarının ellerindeki milyon dolarcıklar görmemezlikten gelinmiş ve sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan bir komisyon vasıtasıyla bakanların yüce divana gönderilmelerini önü kesilmiştir. Mecliste bulunan üyelerin birçoğunu AKP Milletvekili oldukları dikkate alındıklarında parlamentonun aldığı bu karar hukuki değil, siyasi bir karardır. Bizim için bu karar yok hükmündedir. İnşallah gün geldiğinde tüyü bitmemiş yetim hakkını tecavüz edenlerden yargı önünde hesabı sorulacaktır” dedi.
Daha sonra ise kongreye tek aday olarak giren Bekir Aksun açıklamasında şu görüşlerde bulundu; “Bu dava Oğuz milletinin birlik ve beraberlik içinde yaşatanların davasıdır. Bu dava son Peygamber Muhammed Mustafa (s.a.v)’in yolunu rehber almış ve ona inanmış Hoca Ahmet Yesevi ve Alperenlerinin davasıdır. Bu dava Pir Sultan Abdal’ın, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın ve Hacı Bektaşı Veli’nin gönül semahı birlik sedası ve kutlu duasıdır. Bu dava Türk Milleti var olsun, ezanlar duyulsun diyenlerin Türk- İslam töresi yaşasın diyenlerin davasıdır. Bu dava Türk milletini son Başbuğ’u Alparslan Türkeş ve nice isimli ve isimsiz Türk İslam neferlerinin davasıdır. Bu kurlu dava Yüce Allah’ın izniyle hedefinden asla şaşmayacaktır. Bu dava Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslüman olanların davasıdır. Burada bu kutlu davanın yani Milliyetçi Hareket Partisinin Erzincan 11. Olağan Kongresini yapmak için toplanmış bulunmaktayız. İcra etmekte olduğumuz 11. İl Kongremizin ülkemize, milletimize, partimize ve tüm ülkücü camiaya hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Emeği gene il başkanıma ve geçmişteki başkanlarıma yapmış oldukları çok kıymetli çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür eder, sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ederim. Kongremizin birlik ve beraberlik içerisinde sağlayan, fedakârlığı ve ferasetini esirgemeyen tüm ülküdaşlarıma teşekkür eder, bu birlik ve beraberliğimizin devamını Yüce Mevla’dan niyaz ederiz” dedi.
Kongrede son olarak konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya açıklamasında şu görüşlerde bulundu ; “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu her türlü zorluktan çıkaracak projelerimizi hazırladık. Allah’ın izniyle insan kaynağımızda hazır. İmanlı, inançlı, heyecanlı kadrolarımızda hazır. Tek eksiğimiz Yüce Türk milletinden alacağımız yetkidir. Onu da sizlerin sayesinde Türk Milletinin necip milleti idrakiyle 7 Haziran’da alacağız. Önümüzdeki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamemizi kamuoyuyla sizlerle paylaşacağız.Benim buradaki teşkilattaki ülkücü kardeşlerimizden isteğim bu projeleri yayma konusunda ellerinden gelen gayretleri göstermelidir.Tabi ki bunları kitle iletişim araçlarıyla bunları yetiştirmeye ulaştırmaya çalışacağız. Ama millet istikrar adı altında bazı kandırmacalarla yanlış yönlendiriliyor, algılarla yönetiliyor. İstikrar diyorlar, ama Allah aşkına neyin istikrarından bahsediyorsunuz? Ülkeyi bölünme noktasına getirmek, ülkenin Güneydoğusunu birilerine, PKK’ya teslim etmek mi siyasi istikrardır? Siyasi istikrar bu ülkeyi 36 etnik gruba bölüp, kardeşliği bozma mı siyasi istikrardır? 100 yıllık parlamenter sistemin tecrübesinden Başkanlık adı altında tek adam yönetimine, Padişahlığa dönmek mi siyasi istikrardır? PKK ile görüşen, teröristlerle buluşanlar şerefsizdir dediler, aradan aylar geçti tabi ki görüşeceğiz dediler. Ülkenin egemenliğini, bu ülkeden aldığını yetkiyi terörist başı Abdullah Öcalan’a teslim etmek mi siyasi istikrardır? Siz neyin siyasi istikrarından bahsediyorsunuz. Ama sizler bunun farkındasınız. Ülke bölünme noktasına geldi, bunlar olmaz demeyin. Artık Türk milliyetçileri, ülkücüler ne olur 7 Haziran’a kadar küskünlüğü, ayrılığı, dargınlığı bir kenara bırakalım tek hedefimiz sandık olsun. Tek hedefimiz AKP’yi iktidardan uzaklaştırıp Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara getirip Türkiye’yi yönetme yetkisi elinde olsun “dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yapmış oldukları çalışmalardan dolayı İl Başkanı Erkan Karaman ve teşkilat mensubu yetkililerine plaket verildi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakayaya da katılımlarından dolayı İl Başkanı Erkan Karaman tarafından plaket verildi.