Erzincan Valiliği Üzümlü’de Ki Kiraz Yetiştiricilerine Fidan Desteği Verecek

Erzincan  Valiliği Üzümlü’de Ki Kiraz Yetiştiricilerine  Fidan Desteği Verecek

Erzincan’ın Üzümlü İlçesine ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle birlikte ziyaretlerde bulunuldu.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın ve beraberindeki kuruluş yetkilileri ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti.Kaymakam ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Kahraman Kaymakam Emre Nebioğlu’ndan ilçenin eğitim, sağlık, tarım sektörlerinin durumu ile ilçede yapılan faaliyetler ve devam eden projeler hakkında brifing aldı.
Brifingin ardından Vali Kahraman ve beraberindekiler ilçedeki kamu kurumlarının yetkilileriyle toplantı yaparak kurumların faaliyetleri, ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Toplantı sonrasında açıklama da bulunan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Üzümlü’nün sorunlarının giderilmesi ve ilçenin gelişmesi için Valilik olarak gerekli desteğin verileceğini belirtti.
Vali Kahraman konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Erzincan’a gelişimiz ile birlikte ilçelerimizde daha önce yapmış olduğumuz incelemelerin devamında öncelikli olarak Üzümlü’yü ziyaret ediyoruz. İlçede ki İl Genel Meclisi Üyeleri ve çalışanlarla bizi karşıladılar. Kaymakamlıkta toplantımızı yaptık. Biz Valilik olarak İl Özel İdaresi desteğiyle Üzümlü’de meyveciliğin ve sebzeciliğin gelişmesi için yapılan çalışmaları ve bununla beraber Altıntepe’de ki arkeolojik çalışmaları destekliyoruz. Bu toplantı ile birlikte Üzümlü’nün her türlü ihtiyacını burada görüştük. Ne tür çözümler olmasıgerektiğini konuştuk. Bundan olumlu bir netice çıkacaktır. Kiraz yetiştiriciliği bölgede çok önemli gelir kaynağıdır. Kiraz fidanı taleplerini karşılamak üzere hazırlanan yatırım programı doğrultusunda en kısa zamanda kiraz yetiştiricilerine fidan desteği vereceğiz.” Dedi.
Vali Kahraman konuşmasının ardından ilçede derslerinde başarılı olan öğrencilere hediyelerini vererek öğrencileri tebrik etti. Daha sonra İlçe Emniyet Amirliğine giderek, Emniyet birimleri ve ilçenin asayiş durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Emniyet Amirliğindeki incelemelerinin ardından Üzümlü Belediye Başkanlığına giden Vali Kahraman İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ile bir süre görüşerek belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçe merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla görüşen Vali Kahraman esnaf ve vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi.
İlçe ziyaretinin son durağında ise İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Kahraman buradaki incelemelerinin ardından, ihtiyaç sahibi bir vatandaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan evde ikamet eden vatandaşı ziyaret etti. Devamında Bayırbağ köyüne giderek yapılmakta olan köy meydanı düzenlemesini inceledi.