Erzurum'u karıştıran eşcinselden şaşırtan ifade

Erzurum'u karıştıran eşcinselden şaşırtan ifade

Olay, 24 Ağustos 2012 günü meydana geldi. 'Deniz' takma isimli eşsincel Y.Y. sanal ortamda yine eşcinsel olan 20 yaşındaki O.Ş. ile tanıştı. İddiaya göre Y.Y., bir süre önce tanıştığı O.Ş.'yi arayarak cinsel ilişkiye girmek isteyen birisinin olduğunu söyledi. İddiaya göre, O.Ş., müşterinin otomobiline binerek gitti.

Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri tarafından yakalanan O.Ş. ifadesinde “Deniz takma isimli Y.Y. ile sanal ortamda tanıştım. Y.Y.'de benim gibi eşcinsel. Y.Y., beni arayarak cinsel ilişkiye girmek isteyen birisinin olduğunu söyledi. Kabul etmedim. Ancak Y.Y.'nin ısrar etmesi üzerine 'tamam' diyerek geçiştirdim. Onu arayarak para karşılığında ilişkiye girmek için müşteri bulmasını istemedim. Ben sevdiğim, hoşlandığım kişilerle cinsel ilişkiye giriyorum"dedi.

Bunun üzerine yakalanarak gözaltına alınan Deniz takma adını kullanan Y.Y. ise "Olay tarihinde O.Ş.'yi arayarak 20 liraya müşteri ayarladığımı bildirdim. O.Ş. teklifimi kabul etti ve müşterinin otomobiline binerek gitti" diye konuştu.

Gözaltına alındıktan sonra her ikisi de serbest bırakıldı. Yakalananlardan Y.Y. hakkında 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek' suçundan 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Y.Y. hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.