Eski Abd Büyükelçisi Wilson Maslahatgüzarlık Göreviyle Ankara’da

Eski Abd Büyükelçisi Wilson Maslahatgüzarlık Göreviyle Ankara’da

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 2005-2008 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten Ross Wilson’a geçici olarak maslahatgüzar görevi verildiğini, Wilson’ın 6 Eylül 2014 tarihinde Ankara’ya gelmesinin beklendiğini bildirdi.
ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, geçici olarak Maslahatgüzar görevini Ross Wilson’a verdiği açıkladı. Açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterilen John Bass’ın 50’yi aşkın büyükelçi adayıyla birlikte ABD Senatosu’nun onayını almayı beklediği hatırlatılarak, “ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, böyle önemli bir pozisyonda herhangi bir boşluk oluşmaması amacıyla ve aciliyet gerektiren bölgesel sorunlara anında cevap verebilme konusunda Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ilişkilerin oynadığı merkezi rolü dikkate alarak, 2005-2008 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten Ross Wilson’dan, geçici olarak Maslahatgüzarlık görevini icra etmek üzere Ankara’ya dönmesini talep etmiştir. Wilson’ın, 6 Eylül 2014 tarihinde Ankara’ya gelmesi beklenmektedir” denildi.
2000-2003 yılları arasında Amerika’nın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapan ve 2005-2008 yılları arasında Amerika’nın Türkiye Büyükelçiliği görevini yürüten Wilson, daha sonra çalışmalarını akademik alanda ve düşünce kuruluşlarında yürütmek üzere emekliye ayrılmıştır. Ross Wilson, Amerikan Dışişleri’ndeki 30 yıllık kariyeri süresince Moskova ve Prag’da Büyükelçi, Avustralya’nın Melbourne kentinde ise Başkonsolos olarak görev yapmıştır. Washington’daki görevleri kapsamında Wilson, 1997-2000 yılları arasında Serbest Büyükelçi Başvekili ve Dışişleri Bakanı’nın eski Sovyetler Birliği’nden doğan yeni bağımsız devletlerden sorumlu Özel Danışmanı görevlerinde bulunmuştur.