Eski Disney CEO'su Iger: Twitter'daki hesapların 'önemli' bir kısmı sahte

Eski Disney CEO'su Iger: Twitter'daki hesapların 'önemli' bir kısmı sahte

Iger, hesapların çoğunun değil ancak önemli bir kısmının sahte olduğunu ve o dönem yapılan anlaşmanın bu sebepten dolayı fiyatını indirdiğini söyledi.

Eski Ceo Iger'ın açıklamaları, sahte hesaplar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı gerekçesiyle Twitter’ı satın almaktan vazgeçen Elon Musk’ın dikkatini çekti ve Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda: ‘’ilginç…’’ ifadesine yer verdi.

Anlaşmayı bozduğu gerekçesiyle Musk’a dava açan Twitter, para kazanan günlük aktif kullanıcılarının yüzde 5’inden daha az bir kısmının spam hesap olduğunu söylüyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma kararı başlangıçta spam botlarını yenmek ve sosyal ağların güvenliğini hedefliyordu ancak Iger, Musk’ın aksine eğlence içeriği için uygun bir dağıtım aracı olarak görüyordu.

Iger, çarşamba günü yaptığı açıklamada o zamanlar bunun olağanüstü bir çözüm olduğunu ve iki şirketin görüşmelerinin neredeyse tamamlandığını söyledi ancak daha sonra Twitter gibi bir platformu yönetmek ve Disney kuruluşuyla yakından ilişkili olmasına hazırlıksız olduklarına karar verdi.