Eskişehir’de 30 Ağustos Resepsiyonu

Eskişehir’de 30 Ağustos Resepsiyonu

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü kutlamaları nedeniyle resepsiyon verdi.
Vali Güngör Azim Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Org. Abidin Ünal ve Eşi Leyla Ünal ile birlikte davetlilerin kapıda karşılandığı resepsiyona; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, askeri erkân, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Vali Tuna ile Org. Ünal ve eşleri ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına yapılan pastayı kesti.
Daha sonra konuşma yapan Vali Tuna, bir zafer bayramını daha Eskişehirlilerle birlikte kutlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduğunu ifade etti. Tuna, “Bugün tarihimizde bizim için çok önemli bir yeri olan bir gün. Dolayısıyla öncelikle bizlere bu vatanı emanet eden, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları sulayarak bu vatanı bize emanet eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve büyük önder Atatürk’ü rahmetle minnetle anıyoruz. Çanakkale’den sonra millet olarak Kurtuluş Savaşı’nda önemli mücadele ettik, bedel ödedik. Yaradan bunun neticesinde bize bağımsızlığı nasip etti. Bu zafer arkasından Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bu ülkede yaşayan milyonlarca insan olarak, bugün geldiğimiz noktada geçmişteki o acıları, o bedelleri, tarihimizdeki bu sayfaları unutmadan, çocuklarımıza da öğreterek günümüz dünyasında geleceğe sağlam emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde büyüme azmimizi çabamızı tekrar yineliyoruz. Ve birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için çocuklarımıza bu bilincin aşılama gayreti içerisinde olmak gerektiğini de bu vesileyle ifade etmek istiyorum” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri için de çok anlamlı bir gün olduğuna dikkat çeken Vali Tuna, şöyle devam etti:
“Eskişehir için daha da anlamlı bir seneyi yaşıyoruz. Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nın Eskişehir’de kurulması ve Abidin Paşamızın Orgeneral rütbesiyle yine aramızda bundan sonra sadece Türkiye’nin Batısı’na değil hem Doğusu’na hem Batısı’na buradan kumanda etmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Bu vesileyle onun şahsında tüm Hava Kuvvetlerimizin de, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi de tebrik ediyorum.”
Eşi Pervin Tuna ile masaları tek tek gezen Vali Tuna, davetlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik etti.