Eskişehirspor, Ediz Bahtiyaroğlu’nu Mezarı Başında Andı

Eskişehirspor, Ediz Bahtiyaroğlu’nu Mezarı Başında Andı

Eskişehirspor Kulübü, geçirdiği rahatsızlık sonucu 5 Eylül 2012’de hayatını kaybeden futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu’nu mezarı başında andı.
Antrenman sonrası gittiği evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu, ölümünün 2. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Molla Arap Sarıkaya Mezarlığı’na gelen Eskişehirspor kafilesi, Bahtiyaroğlu’nun kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Ardından dua okuyan kırmızı-siyahlı ekipten bazı futbolcuların gözlerinin dolduğu görüldü. Merhum Ediz Bahtiyaroğlu’nun formasının mezarına koyulduğu sırada gözyaşlarına hakim olamayan anne Bahtiyaroğlu, “O forma sana çok yakışıyordu oğlum” diyerek ağıt yaktı. Acılı anneyi Eskişehirsporlu futbolcular teselli etti.
SAĞLAM: “EDİZ ÖRNEK BİR FUTBOLCUYDU”
Ediz Bahtiyaroğlu’nun örnek bir kişiliğe sahip olduğunun altını çizen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Ediz kardeşimizin 2. ölüm yıl dönümü. Ediz, gerek futbolculuğuyla gerekse kişiliği, karakteri ve ahlaki yapısıyla örnek bir futbolcuydu. Öyle örnek bir futbolcuymuş ki bizlerde buradayız. Onun ismi hiçbir zaman unutulmuyor. Çok erken ayrıldı aramızdan. Eskişehirspor olarak, bütün futbolseverler olarak onun ismini yaşatmaya çalışıyoruz. Onun Türk futboluna sunmaya çalıştığı değerleri devam ettirmeye çalışıyoruz. Mezarı başında andık. Duamızı ettik. Allah inşallah kabul eder. Ailesine tekrar sabırlar diliyorum, kendisinin de tekrar ruhu şad olsun” diye konuştu.
SAĞLAM VE ERDOĞAN’A YAKIN İLGİ
Öte yandan Bursaspor’u çalıştırdığı dönemde lig şampiyonluğunu elde ederek tarihi bir başarı sağlayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve yeşil-beyazlılar da uzun yıllar kaptanlık görevini üstlenen Ömer Erdoğan’a Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Sağlam ve Erdoğan ile fotoğraf çektiren Bursalılar, Eskişehirspor’a başarı dileğinde bulundu.
Yarın saat 17.00’da oynayacağı Somaspor dostluk maçı için Balıkesir’e doğru yola çıkan kafile, karşılaşma öncesi maden faciasında hayatını kaybedenlerin mezarlarını da ziyaret edecek.