Eso’da Raylı Sistemde Uluslararası İşbirliği Değerlendirme Toplantısı

Eso’da Raylı Sistemde Uluslararası İşbirliği Değerlendirme Toplantısı

Eskişehir Sanayi Odası (ETO) ve İngiliz ticaret heyeti üyesi raylı sistem üreticileri, yeni pazar fırsatlarını değerlendirdi.
Üreticeler, ESO Meclis Salonu’nda bir araya geldiler. Tüm gün süren toplantının açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir’deki raylı sistemler sektörünün gün geçtikçe geliştiğini, dünyadaki birçok ülke ile rekabet halinde olduğunu söyledi. Raylı sistemler sektörünün gelişimini desteklediklerini ve bu konuda yaptıkları projelerle üyelerinin yanında olduklarını ifade eden Özaydemir, “Raylı Sistemler Kümemizin üyeleri bugün dünyanın önemli üreticileri ile bir araya gelmekte. Umarım yeni iş birlikleri sağlanır ve bu alandaki sanayicilerimiz dünyaya daha çok açılırlar” dedi.
Toplantıda konuşan İngiliz Ticaret Heyeti Ticari Danışmanı Richard Burchell ise İngiltere ve Eskişehir arasında ciddi bir iş potansiyelinin olduğunun altını çizdi. Burchell, “İngiltere’nin önemli raylı sistem üreticileri ile Eskişehir’e geldik. Birlikte pazarımızı geliştirebiliriz” diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra ESO Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi Üyesi Sinan Musubeyli, Eskişehir’in sanayi yapısı ve raylı sistemler kabiliyeti konusunda bir sunuş gerçekleştirdi. Sonrasında ise firmalar 2’li görüşmelerle işbirliği konularını değerlendirdiler.