Ev hapsi kararına uymayacak

Ev hapsi kararına uymayacak
Rus muhalif lider Navalnıy, ev hapsi kararına uymayacağını açıklayarak elektronik kelepçesini çıkardı

Rusya
'da muhalif Aleksey Navalnıy, kendisine verilen ev hapsi cezasının Rusya Ceza Muhakemesi Kanunu'na aykırı olduğunu öne sürerek karara uymayacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterilerin kilit ismi olarak nitelendirilen muhalif aktivist, blog yazarı ve avukat Aleksey Navalny, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya ceza muhakemesi kanunu, cezası mahkemece belirlenen bir kişinin ev hapsinde tutulamayacağını söylüyor. Ev hapsi, sanık ya da şüpheliler için, benim adli cezam ise belirlendi" ifadelerini kullandı.

Navalnıy, yerinin belirlenmesi için ayağına takılan elektronik kelepçeyi de çıkarttı ve kelepçenin fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.
Öte yandan polisin, Navalnıy'ın kırdığı kelepçeyle ilgili işlem yaptığı belirtildi.

Rus basınına açıklama yapan Navalnıy, önümüzdeki günlerde normal hayatına dönerek, rüşvetle mücadele fonundaki işlerine devam edeceğini kaydetti.

Navalnıy ve kardeşine, bir kozmetik şirketinden zimmete para geçirme suçlamasıyla yargılandıkları davada üç buçuk yıl hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, Aleksey Navalnıy'ın cezasını denetimli serbestliğe çevirmiş ancak kardeşi Oleg Navalnıy tutuklanarak ceza evine götürülmüştü.