Ev sahipleri eski kiracılarını parayla çıkarmayı deniyor! 6 aylık kira bedeli teklif eden var

Ev sahipleri eski kiracılarını parayla çıkarmayı deniyor! 6 aylık kira bedeli teklif eden var

Posta gazetesinin haberine göre kiracısına taşınma masraflarını ve birkaç aylık kira bedelini verip evi boşaltmasını teklif edenler var. Kiracılar, “Yeni kiracıya evi 2-3 kat fazla paraya verince, tek aylık kira bile bu teklif ettiği parayı karşılıyor” diyor. Kiracısını çıkarmak için 6 kira bedeli ödemeyi kabul eden ev sahipleri de var.

Kiracıların beyanları şöyle:

BETÜL I.: İstanbul Bağcılar bölgesinde bir rezidansta kiracıyım. Yaklaşık 4 yıl önce kiraladığım 1+1 evde şu an kiram 2 bin lira seviyesinde. Ancak aynı blokta 6-7 bin liralık kiralar söz konusu. Ev sahibim çıkmam için taşınma masraflarımı karşılamayı teklif etti.

HASAN Ç.: İstanbul Şişli’de 3 yıllık kiracıyım. Ödediğim kira, bölge ortalamasının altında kaldı. Ev sahibim daha yüksek kazanç elde etmek için bizi çıkarıp yeni bir kiracı istiyor. Hem çıkmayacağımı hem de kontrat dönemim olan ekim ayında yüzde 25 zam yapacağımı, yasal haklarımı kullanacağımı söyledim. O da bana taşınma masraflarım üstüne 6 aylık kira bedeli teklif etti. Ancak şimdi oturduğumuz evden çıkarsam bölgede 3 kat daha fazla bedele ev bulabilirim.

EREN T. : Ev sahibim evden çıkmam için baskıda bulundu ancak kanunen haklarımı bildiğimi belirttim ve evi tahliye etmedim. Son durumda bana çıkmam için para teklif etti. Onu da kabul etmedim.

SAVAŞ Y. : Ev sahibim evini boşaltmam için sürekli baskı yapıyor. Arama ve mesajlarının sıklığı, huzur kaçıracak seviyeye geldi. Ben de avukatım aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundum ve şikayet dilekçesi verdik.