Evlerinde 'sebepsiz yangınlar' çıktığını iddia eden aile, yanan eşyaları sokağa attı

Evlerinde 'sebepsiz yangınlar' çıktığını iddia eden aile, yanan eşyaları sokağa attı

Denizli’nin Sarayköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bir ailenin yaşadığı tek katlı evde, oturma odası haricindeki bölümlerinde 4 gündür 6 farklı küçük çaplı yangın çıktığı iddia edildi. Yangınlar aile ve komşularının yardımıyla söndürüldü.

Ailenin ihbarı üzerine evde inceleme yapan itfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri, herhangi şüpheli bir duruma rastlayamadı. Yanmaya başlayan tüm eşyaları sokak ortasına döküp imha eden ailenin eve giremeye 'korktuğu' öne sürüldü. Aile, komşularının da şahit olduğunu söylediği olayların aydınlatılması için yardım istedi.

Evin avlusunda çıkan ilk yangını görüp aileye haber veren komşuları İbrahim Demir, "Komşularıyım, telefonla aradım ve evlerinin yandığını söyledim. Bir baktılar ki yoğun duman var. Avludaki yangının ardından banyo bacasından duman çıktığı gördük. Baktığımızda bebek arabası yanıyordu" diye konuştu.

Koltukta çıkan yangının ailecek diğer odada oturdukları sırada aniden başladığını iddia eden evin damadı Çetin Demir ise yaşananları şöyle anlattı:

"Evde oturuyordum, geçerken bir baktım koltuk yanıyor. İlk ben müdahale ettim. Burada perde ve çocuğun eşyalarının olduğu bölümü vardı. Perde değil de sadece çocuğun elbisesi yandı, buna şahit oldum. Yangını söndürüp eşyaları dışarı aldık."