Facebook'ta kız öğrencilere iğrenç taciz!

Facebook'ta kız öğrencilere iğrenç taciz!

Yaşları 11-13 arasında değişen üç kız öğrenci de arkadaşlık davetini gönderenin öğretmenleri olduğunu düşünerek talebi kabul etti; P. ile Facebook üzerinden konuşmaya başladı. Üç öğrenci ile cinsel içerikli konuşmalar yapmaya başlayan Özgür P. bir süre sonra yakayı ele verdi. Hakkında dava açılan bu kişiye verilen 2 yıl 9 aylık hapis cezasını Yargıtay onadı.
:
Davaya konu olay iki yıl önce Tokat'ta yaşandı. İddialara göre Özgür P. arama motoru aracılığı ile M. ve F. isimli iki öğretmenin bilgilerine ulaştı. P., bu iki
öğretmenin ad-soyad ve fotoğraflarını kullanarak iki ayrı Facebook profili oluşturdu.

İKİ ÖĞRETMEN ADINA SAHTE HESAP

Her iki öğretmen de farklı illerde görev yapıyordu. P., iki ayrı sahte hesap oluşturduktan sonra bu kez bu öğretmenlerin arkadaşlık listelerinde kimlerin olduğuna baktı. P., M. isimli öğretmenin listesinde bulunan D., M. ve E. isimli üç kız öğrenciye arkadaşlık isteği gönderdi. Bu öğrencilerin yaşları 11, 12 ve 13'tü.

ARKADAŞLIK İSTEĞİ GÖNDERDİ

Öğrenciler, gelen arkadaşlık isteğinin öğretmenlerinden geldiğini düşünerek kabul etti. P., tuzağına düşürdüğü üç küçük yaştaki öğrenci ile değişik zamanlarda Facebook üzerinden konuşmaya başladı. 

OKULA ÖNEMLİ BİRİ GELECEK

Tokat Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya konu olaylar zinciri de bu aşamadan sonra yaşanmaya başladı. P., Facebook üzerinden sohbet ettiği öğrencilere şu yalanı söyledi: "Okula önemli bir kişi gelecek. O kişi geldiğinde öğrencilerin giymesi gereken eteği belirlememiz gerekir."

ETEK GİYMELERİNİ İSTEDİ

Özgür P., yalan söylediği öğrencilere, görüntülü konuşma yaparak giydikleri eteği, uygun mu değil mi diye görmek istediğini söyledi. Öğrencilerden biri, bilgisayarında kamera olmadığını söyledi, diğeri bu teklifi ret etti. P. ise öğrencilere ısrarla 'Kameranı açar mısın' şeklinde yazdı.

KÜÇÜK KIZI TUZAĞINA DÜŞÜRDÜ 

11 yaşındaki D. ise karşısındaki kişinin öğretmeni olduğunu düşünerek kamerayı açtı. Çocuk daha sonra konuşmadan rahatsız olup kamerayı kapattı.

YARGITAY CEZASINI ONADI

Olayın ortaya çıkmasından sonra P. hakkında dava açıldı. Mahkeme, Mart 2014'te kararını verdi. Mahkeme kararına göre, P., hem üç kız öğrenciye yönelik 'cinsel taciz suçu', hem de iki öğretmen adına sahte profil oluşturması suçundan cezalandırıldı.
Mahkeme, sanığa toplam 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Özgür P. avukatı aracılığı ile dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, sanığa verilen cezanın yerinde olduğunu belirterek onama verdi.