Facebook ve WhatsApp, Rekabet Kurumu’na savunma verecek

Facebook ve WhatsApp, Rekabet Kurumu’na savunma verecek

Söz konusu şirketler hakkında verilecek nihai karar 15 gün içinde kamuoyuna açıklanacak.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre, 2021 yılı başında WhatsApp, kullanıcılarına kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi nedeniyle WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için WhatsApp verilerinin Facebook şirketleri ile paylaşılmasına onay vermeleri gerektiği, aksi halde 8 Şubat 2021’den itibaren WhatsApp’ı kullanamayacakları bilgilendirmesi yapmıştı. Kişisel verilerini Facebook şirketleriyle paylaşmak istemeyen milyonlarca Türk kullanıcı, başka platformlara geçmişti. Bu gelişmeler üzerine Rekabet Kurulu, 2021 yılı Ocak ayında, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatarak, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşım zorunluluğunu durdurmuştu.

Rekabet Kurumu’nun soruşturması ve geçici tedbir kararının ardından WhatsApp, söz konusu güncellemeyi onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından güncellemenin yürürlüğe girmeyeceğini Rekabet Kurumu’na bildirmişti.

Bugün saat 10.30’da söz konusu şirketler Rekabet Kurulu’nun başkan ve üyeleri önünde soruşturma heyetinin iddialarına karşı kendilerini savunacak ve kurulun sorularını yanıtlayacak.