Facebook’un ‘flört Servisi’ İnternete Sızdı

Facebook’un ‘flört Servisi’ İnternete Sızdı

Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen yeni bir uygulamayla henüz sadece Amerika için açık olan Facebook’un ‘flört servisi’ olarak bilinen akıllı arama sistemi Türkçe olarak internette yerini aldı.
Sosyal medya devi Facebook popülerliğini korumak ve kullanıcılarının ilgisini çekmek için bir çok yeni servis geliştirmeye uzun süredir devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda site akıllı arama sisteminin üzerinde çalıştığını duyurmuş ve kullanıcılarının bir kısmı gizliliğin ortadan kalkacağı yönünde endişelerini dile getirmişti. Bunun en önemli nedenlerinden biri ilişki durumlarına göre aramalar yapılabilmesiydi.
Facebook’un sadece Amerika’da İngilizce konuşanlar için test ettiği ve İngilizce parametrelerle çalışan servis http://www.sosyalara.com üzerinden ücretsiz bir şekilde Türkçe kullanılabiliyor.
Sosyalara sitesi üzerinden kullanıcılar Facebook kullanıcılarını ilişki durumların göre arayabiliyor ve sonuçlara ulaşabiliyor.
Sistemle örneğin Ankara’da yaşayan ilişkisi olmayan istenilen yaşta bayan kullanıcıların verisine ulaşılabiliyor.
Sistemle aynı zamanda kişilerin okuduğu üniversiteye, desteklediği takım, çalıştığı şirkete göre ilişkisi olmayan kişilerin de verilerine ulaşılabiliyor.