Faik Işık "Aziz Yıldırım'ı Gülen'e şikayet eden İhsan Kalkavan"

Faik Işık "Aziz Yıldırım'ı Gülen'e şikayet eden İhsan Kalkavan"

Cemaatin Şike Operasyonunun düğmesine basmasının perde arkasının, İhsan Kalkavan'ın Aziz Yıldırım'ın sözlerini Fethullah Gülen'e taşıması olduğu iddia edildi. Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Faik Işık, "Gülen'e onun laflarını taşıyan kişi İhsan Kalkavan. Yıldırım ağır konuşur, içinde küfür yoksa bile adamı hoplatır" dedi.
Bir dönem Fethullah Gülen'in en yakınları arasında yer alan gazeteci Hüseyin Gülerce, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te katıldığı programda, 3 Temmuz 2011'deki Şike Operasyonu'nu yaptıran kişinin Gülen olduğunu iddia etmişti.
Gülerce, "Spor dünyasından bir isim Fethullah Gülen'e Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkındaki sözlerini yetiştirmiş. Yıldırım bir gün uçakta bu şahsa ‘Senin Fethullah Gülen'in yanında ne işin var' şeklinde sözler etmiş. Bu şahıs Gülen'e bu sözleri aktarınca Fethullah Gülen de Aziz Yıldırım'a taktı. Neden Aziz Yıldırım'a taktı? Türkiye'nin en çok taraftarı olan kulübün başkanı bu zihniyetteyse kendisine zarar verebilir düşüncesiyle. Şike davası Aziz Yıldırım'ı tasfiye etmek içindi" ifadesini kullanmıştı.
Aziz Yıldırım'ın Şike Davası'ndaki avukatlarından Faik Işık, Hüseyin Gülerce'nin sözünü ettiği kişinin İhsan Kalkavan olduğunu iddia etti.