Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin Adı “tirilye” Oldu

Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin Adı “tirilye” Oldu

Mudanya Belediye Meclisi’nin “Faruk Çelik Kültür Merkezi”nin ismini “Tirilye” olarak değiştirmesi, CHP’li ve AK Partili üyeler arasında tartışmaya sebep oldu.
Mudanya Belediye Meclisi’nin eylül olağan 5. toplantısı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yaklaşık 2,5 ay önce Tirilyeli vatandaşlarla yapılan referandumda Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin ismi “Trilya Kültür Merkezi” olarak değiştirilmiş, ancak bu isim Rumca olduğundan kaymakamlık tarafından kabul edilmemişti. CHP grubunun merkezin isminin “Tirilye Kültür Merkezi” olarak değiştirilmesi önergesi ise CHP ve MHP’nin evet, AK Parti’nin ret oylarıyla meclisten geçti.
Merkezin isminin değiştirilmesinde ısrar edilmesine anlam veremediğini belirten AK Parti grubu sözcüsü Kadir Kahraman’ın, “Bu kararı alanların boyları kaç parmak uzadı acaba?” demesi salonda tansiyonu yükseltti. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP sözcüsü Akın Poroy, bu sözün ağır olduğunu ifade ederek, Kahraman’ın sözünü geri almasını istedi. Kahraman da, “Sizin dediğiniz gibi olsun” diyerek gerginliğin tırmanmasını engelledi.
Gündem maddelerinin görüşüldüğü olağan mecliste stratejik planı hakkında Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Ertürk meclis üyelerine bilgi verdi. CHP, AK Parti ve MHP grupları planı incelemek istediklerini söyledi. Oylamanın çarşamba günü yapılacak oturumda görüşülmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu arada, CHP tarafından verilen önergede, “Mudanya Abdülkadir Aksu Nikah Salonu”nun isminin “Mudanya Belediye Nikah Salonu” olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.